banner564

Kimlik isteyin

60 kişinin adını kullanarak sahte kredi kartları ile 88 defa çekim yapan çetenin 5 mensubunu yakalayan polis, ciddi uyarılarda bulundu:

Kimlik isteyin
banner598
HABERİN GALERİSİ
Kimlik isteyin

Kimlik isteyin

 Zorkun TAŞER

   Kuzey Kıbrıs’a daha önce hiç giriş yapmamış kişilerin kimlik bilgilerine ulaşarak kredi kartı temin eden ve daha sonra bu kartlarla çekiliş yapan çetenin 5 elemanı Girne polisi tarafından yakalandı. Polis, çeteye mensup iki kişinin daha aranmakta olduğunu belirtirken, post cihazı kullananlara, “kimlik kartını görmeden işlem yapmamaları’ uyarısında bulundu.
Polis tarafından gözaltına alınan 5 kişi dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Zanlılar soruşturmanın selameti açısından yargıçın emriyle iki gün süreyle poliste tutuklu kalacak.
Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli Polis Çavuşu Mehmet Behlül, zanlı Ufuk Delioğlu, Mustafa Mergis, Osman Akbaş, Abbas Yüksel ve Zafer Özpeker’in 1 – 8 Aralık tarihleri arasında Girne’de meydana gelen sahtekarlıkla para temini suçundan methalder olduklarını söyledi.

Şimdilik 7 bin TL tespit edildi
Polis çavuşu Behlül, zanlıların KKTC’ye girişi çıkışı bulunmayan şahısların kredi kartı bilgilerini sahtekarlıkla elde edip, manyetik kartlar üzerine sahteledikten sonra şu anda tespit edilemeyen bir iş yerinden toplam 60 şahsa ait sahte kredi kartlarıyla toplam 88 defa çekiliş yaptıklarını ve 3 çekimin başarılı olarak 7 bin TL sahtekarlıkla para temin ettiklerini söyledi.

Akbaş tezgahı detaylarıyla anlattı
Zanlı Osman Akbaş’ın poliste verdiği gönüllü ifadesinde, zanlı Ufuk Delioğlu ve Mustafa Mergis’in aranmakta olan 2 kişi ile birlikte iş yerine giderek bir diz üstü bilgisayara bağlı bulunan uzunca ortası yırtık bir cihazla söz konusu kartları yüklediklerini ifade eden Behlül, iş yerinden sahtelenen kartlarla çekiliş yaptıklarını kaydetti.

Delioğlu’nun odasında laptop bulundu
Zanlı Ufuk Delioğlu’nun kaldığı otelde yapılan aramada laptop bulunarak emare alındığını ve incelenmesi için PGM’ye gönderildiğini aktaran Behlül, olayla ilgili soruşturmanın çok yeni olduğunu ve aranan şahıslar olduğunu belirtti.
Zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifadelere, aranan kişilere ve incelenecek iş yerlerine olumsuz etki yaratabileceklerine dikkat çekerek, zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Yargıç Fügen Ulutekin polisin talep ettiği iki gün süreyi uygun görerek verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473