banner564

Kırıp döktüler

LTB tarafından kısa bir süre önce tamir edilen Kumsal Park’taki aydınlatma sistemine, sorumsuz bazı kişiler tarafından zarar verildi

Kırıp döktüler
banner598

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından bir süre önce Elektrik Kurumu’na ait borcun ödenmeye başlamasıyla, elektrikleri bağlanan Kumsal Parkı’nda, aydınlatma lambalarına zarar verildiği; LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun, olayı kınadığı bildirildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden (LTB) yapılan yazılı açıklamada, “Devreye giren elektrik akımı yanında LTB Park ve Bahçeler Şubesi ekipleri tarafından eksik direk, lamba ve armatürlerin tamamlanarak aydınlatılmaya başlanan Kumsal Parkı’nda bazı sorumsuz kişiler tarafından aydınlatma lambalarının camları kırılarak zarar verildi” ifadesi kullanıldı.

Açıklamaya göre, hafta sonu gerçekleşen olayda, kimliği bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından, yeni tamiri yapılan lambaların bir kısmının camları kırılarak kullanılmaz hale getirildi.

LTB Park ve Bahçeler Şubesi ekiplerinin lambaları tekrardan tamir etmek için girişim başlattığı kaydedilen açıklamada, belediyenin bu tür olayların önüne geçmek için Kumsal Parkı’ndaki zabıta denetimlerini arttırdığı ifade edildi.

 

Fellahoğlu: Gören Alo 185’e bildirsin

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, yıllardır borcundan dolayı karanlık olan parklarda bu sorunu çözmek için adım attıklarını; Elektrik Kurumu ile taksitlendirmeye giderek ödeme yapmaya başladıklarını ve parkları geceleri ışıklandırdıklarını ifade etti.

Vatandaşların geceleri de parkları rahatça kullanmasına yardımcı olacak aydınlatma sistemine, “sorumsuz birkaç kişi” tarafından zarar verilmesini kınayan Fellahoğlu, şehirde yaşayan herkesin malı olan parklara sahip çıkılmasını istedi.

Genel olarak vatandaşların parkları kullanım konusunda duyarlı olduklarını ve sahiplenerek uygun şekilde kullandıklarını vurgulayan Fellahoğlu, bu münferit olayın bir kez daha olmamasını diledi.

Vatandaşlara da parklara bu şekilde zarar veren kişileri görmeleri durumunda LTB’nin Alo 185 Hattı’na bildirmeleri çağrısında bulunan Fellahoğlu “Parklar hepimizindir. Onları çağdaş hale getirmek, güzelleştirmek ve korumak hepimizin görevidir. Parklarımızı da zarar veren kötü niyetli kişilerden el birliğiyle koruyabiliriz. Lütfen vatandaşlarımız bu tür durumları LTB’ye bildirsin” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 00:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474