banner564

“Kısa vadede aşılacak”

Ankara’da Ağbal ile görüşen Denktaş, döviz dalgalanması nedeniyle kamu maliyesi açısından önlemleri ele alacaklarını belirtti

“Kısa vadede aşılacak”
banner598

 Türkiye’de temaslar yapan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, TC Maliye Bakanı Naci Ağbal’la görüştü.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, döviz dalgalanması nedeniyle kamu maliyesi açısından önlemleri ele alacaklarını belirterek, KKTC’deki bu durumun kısa vadeli olduğunu ve aşılacağını ifade etti.
KKTC'nin kamu maliyesi ve kurumsal kapasitesinin geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalara işaret eden Ağbal, gelir idarelerinin, dünyada vergi konusunda değişen koşullara göre iş süreçlerini değiştirmesi gerektiğini söyledi. 
Ağbal, e-ticaretteki büyümeye değinerek, "Artık ülke içindeki iktisadi faaliyetten çok, ülkelerarası iktisadi faaliyetler ve hizmetler ticaretinde artış var. Paranın, sermayenin bu kadar akışkan olduğu bir dönemde vergi politikalarının yeniden evrilmesi lazım." diye konuştu. 
Ağbal, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 7,4 büyüdüğünü anımsatarak, bu yılın ilk çeyreğinde de yatırım, üretim, ihracat ve istihdamdaki gelişmelerin olumlu olduğunu bildirdi.
Reel ekonomide çarkların döndüğüne ve işlerin yürüdüğünü dile getiren Ağbal, "Geçici gelişmelerden ziyade ekonominin orta ve uzun vadede ne yöne gittiği çok daha önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 135 milyar liralık devasa özel sektör yatırım projesini açıkladı. Bunlar öyle yatırımlar ki orta ve uzun vadede cari açığı azaltan, dış finansman ihtiyacını aşağı çeken yatırımlar olacak. Türkiye'ye dönük yatırım talepleri devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.
Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutcu ile diğer yetkililerin eşlik ettiği Maliye Bakanı Denktaş da, Ağbal'la görüşmesinde, döviz dalgalanması nedeniyle kamu maliyesi açısından önlemleri ele alacaklarını belirterek, bu durumun kısa vadeli olduğunu ve aşılacağını ifade etti.
Denktaş, KKTC'ye yönelik yatırımlardaki artışa işaret ederek, "Geçmişte biz yatırımcının peşinden koşardık. Bu yatırımları daha hızlı hale getireceğiz. Geleceğe umutla bakıyoruz. Türkiye'den gelen ve gelecek yatırımcıları da Kıbrıs'a farklı, yeni bir gözle bakmaya davet ediyoruz." diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473