banner564

“Kişiye özel bir uygulama değil”

Din İşleri Başkanı Atalay FETÖ üyesi olduğu iddiası ile tutuklanan Selçuk Genç’e, eğitimi için referans mektubu vermesi konusunda açıklama yaptı

“Kişiye özel bir  uygulama değil”
banner598
Din İşleri Başkanı Profesör Doktor Talip Atalay, FETÖ üyesi olduğu iddiası ile tutuklanan Selçuk Genç’in doktora eğitimine başlaması için referans mektubu verdiği haberleri üzerine yazılı açıklama yaptı.
İlgili mektubun Nisan 2013’te verildiğini söyleyen Atalay, bu tarihte ne Türkiye’de ne de KKTC’de FETÖ yapılanmasının illegal olarak tanımlanmış olmadığını vurguladı.
1955’ten itibaren, ülkedeki ihtiyaca binaen, Türkiye’de dini eğitim veren okullarda eğitim almak isteyenlere Kıbrıs Müftülüğü’nün kurumsal olarak yardımcı olduğu ifade edilen açıklamada daha sonraki dönemlerde, Din İşleri Başkanlığı’nın da bu yaklaşımı benimsediği ve uyguladığına işaret edildi. 
“Vatandaşlık kriteri dışında bir başka kriter aramaksızın, Türkiye’de dini alanda eğitim almak isteyen herkese kurumsal olarak destek verilmiştir. Eğitim-öğretim sürecinde karşılaştıkları her türlü sorunun çözümünde de mümkün olduğunca yardımcı olunmuştur. Bu durum benim dönemimde olduğu gibi benden önceki başkanlar döneminde de bu şekildedir” denilen açıklama şöyle devam etti:
“Son yıllarda İlahiyat Fakültelerinin ve İlahiyat Kolejinin açılmasıyla birlikte, ortaöğretim ve lisans düzeyinde Türkiye’ye öğrenci akışı durmuştur. Ancak Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde bu ihtiyaç halen devam etmektedir. Bu çerçevede ilahiyat alanında yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen KKTC vatandaşlarına talep etmeleri halinde yazılı ve sözlü olarak referans olmak da dahil mümkün olan her türlü destek verilmektedir. Söz konusu referans mektubu da bu çerçevede verilmiştir."

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473