banner564

Kızılyürek’in yeni kitabı yayımlandı

Araştırmacı, yazar, akademisyen Niyazi Kızılyürek’in, “Yorgos Vasiliou: Düne ve Yarına Dair Düşünceler” adlı kitabı yayımlandı.

Kızılyürek’in yeni kitabı yayımlandı
banner598
Rum Yönetimi eski Başkanlarından Yorgos Vasiliou’nun anlatıldığı kitap, Işık Kitabevi’nin pazartesi günü başlayacak 27. Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak.
Aynı zamanda fuarın onur konuğu olan Vasiliou, Niyazi Kızılyürek’le birlikte 2 Eylül Salı akşamı saat 20.30’da kitapla ilgili okurlarla söyleşecek ve kitabı imzalayacak. 
Yunanca’dan Türkçe’ye Şevki Kıralp ve Niyazi Kızılyürek’in çevirdiği kitap, on bölümden oluşuyor. 

“Ayrı kalırsak batarız...”
Kızılyürek, kitabının önsözünde şu ifadelere yer verdi:“On bölümden oluşan bu çalışmada Yorgos Vasiliou ile ülkemizin dününü, bugününü ve yarınını ilgilendiren çeşitli konuları ele aldık. Vasiliou’nun çocukluk yıllarından başlayarak Kıbrıslı Rumların Enosis tutkusundan toplumlararası ilişkilere, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşundan 1974’te yaşanan trajik olaylara kadar çeşitli konuları açık yüreklilikle tartıştık.
Ayrıca, 2004 Referandumlarını, Kıbrıslı Rumların ‘Güçlü Hayır’ını’ ve sonuçlarını derinlemesine ve içten bir diyalogla irdelemeye çalıştık.
Buradan hareketle, geleceğe de bir göz atarak, yarım asırdan beri olağanüstü hal içinde bulunan ülkemizin önündeki seçenekleri değerlendirdik. Federal Devlet ile mevcut statünün derinleşmesi arasında gidip gelen ülkemizde en rasyonel seçeneğin federal bir devlet çatısı altında birleşmek olduğunu düşünüyoruz. Yorgos Vasiliou bunu şu sözcüklerle özetliyor: ‘Ayrı kalırsak batarız, birlikte olursak başarırız...’ ”

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474