banner564

KKTC güvenli bölge

KITSAB Yönetimi ile görüşen Bakan Ataoğlu, Türkiye’de ve Orta Doğu’da yaşanan olumsuzlukların ülke turizmini etkileyeceği söylentilerine katılmadığını belirtti

KKTC güvenli bölge
banner598
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Yönetim Kurulu’nu kabul etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Ataoğlu, KITSAB’ın ülke turizmi için çok değerli bir kurum olduğunu, yeni dönemde birlikte çalışacaklarını vurguladı.
Türkiye’de ve Orta Doğu’da yaşanan olumsuzlukların ülke turizmini etkileyeceği söylentilerine katılmadığını belirten Ataoğlu, KKTC’nin güvenilir bir bölge olduğunu, turistin gönül rahatlığı ile buraya gelebileceğini kaydetti. 
KKTC’nin denizi, kumu, güneşi, doğası, eski eserleri ve kültürel yapısı ile eşsiz bir güzelliğe sahip olduğuna işaret eden Ataoğlu, ülkenin değerinin bilinmesi ve farkındalığın paylaşılmasını istedi.
‘Turizm tek başımıza yürüyeceğimiz bir yol değil’ diyen Bakan Ataoğlu, turizmin paydaşları ile birlikte sorunları çözeceklerini ifade etti. 
Ülkenin tarihi eser bakımından çok zengin olduğunu da belirten Ataoğlu, personel eksikliğinden ötürü eski eserlerin restore edilemeyerek depolarda tutulduğunu kaydetti.

Tolun: Turizm 3 yıldır durdu
KITSAB Başkanı Orhan Tolun kabulde yaptığı konuşmada, 3 yıl öncesine kadar turizmde yükselen bir grafik olduğunu, 3 yıldan beridir de duraklama ve gerileme olduğunu söyleyerek, turizmin yeniden yükselişe geçebilmesi için Bakanlık ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. 
KITSAB olarak önceliklerinin Turizm Örgütü’nün kurulması olduğunu belirten Tolun, Bakanlığın da içerisinde söz sahibi olacağı Turizm Örgütü’nün ülke turizmine katkı sağlayacağını ifade etti.

Ataoğlu, YDÜ’deki çalıştaya katıldı 
Öte yandan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) tarafından düzenlenen “Herkes İçin Eğitim, Engelsiz Turizm ve Yaşam Çalıştayı” na katıldı.
Ataoğlu çalıştaydaki konuşmasında, engelsiz turizme yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Kuzey Kıbrıs’ın denizi, güneşi, doğal güzellikleri ile tercih edilen turizm destinasyonlarından biri olduğunu ifade eden Ataoğlu, her geçen yıl turist sayısının arttığını gözlemlediklerini belirtti.
Önümüzdeki sezon ciddi anlaşmalar yapıp ülkenin turist sayısındaki artışı daha üst seviyelere çıkaracaklarını kaydeden Ataoğlu, bu sayının giderek artması için bütün çalışmaların yapıldığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 09:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali mehmet londra
Ali mehmet londra - 8 yıl Önce

Bu adamin turizm bakanligina ve serdarin maliyeye bakan atanmasoi kibris turkune hakarettir.yazik kimsenin sesi cikmiyor

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473