banner564

KKTC polisine başvurdular

Ayia Napa cinayetiyle ilgili olarak tutuklanan 2 Türk’ün güneye iade edilmesi istendi

KKTC polisine başvurdular
banner598
 Rum polisinin, Ay Napa’da öldürülen İngiliz vatandaşı George Low’un katil zanlıları 22 yaşındaki Mehmet Akpınar ile 49 yaşındaki Salih Ahmet’in, KKTC’de tutuklanmasının ardından, bu iki kişinin Güney Kıbrıs’a iade edilmesi için yazılı başvuruda bulunduğu belirtildi. 
   Politis gazetesi, “Mağusa bölgesi” polisinin, işbirliği yapması için KKTC polisine iki kez başvuruda bulunduğunu yazdı.
   Rum polisinin ilk başvuruyu, suçun işlenmesinden üç gün sonra, 17 Ağustos’ta, iki zanlının tespit edilmesi ve kimliklerinin ortaya çıkarılması için yaptığını yazan gazete, Rum polisinin, dün ise, cürümlerle ilgili Teknik Komite aracılığıyla söz konusu iki zanlının iadesi için KKTC polisine yazılı başvuruda bulunduğunu belirtti.
   Habere göre polisten bir kaynak gazeteye yaptığı açıklamada, cinayet olayını ele alan “Mağusa bölgesi” polisinden bir grubun, halihazırda KKTC’de gözaltında olan iki zanlıya ilişkin olarak KKTC polisinin yanıtını ve kararını beklediğini ifade etti. 
   Gazete, Rum güvenlik makamlarının, izlenilen prosedür temelindeki öngörüsünün, zanlıların, ilk önce, haklarındaki suçlamalar için KKTC mahkemesinde yargılanacağı, nihayetinde iade edilmeleri durumunda ise bu yargılamadan sonra iade edilecekleri şeklinde olduğunu da yazdı. 
   Habere göre aynı polis kaynağı açıklamasında ayrıca Kuzey’deki makamların alacağı karara ilişkin beklemede olduklarını, KKTC polisinin niyetine ilişkin resmi bir bilgilendirmeye de sahip olmadıklarını ifade etti. 
   Gazete aynı haberinde ayrıca “Mağusa bölgesi” polisinin, söz konusu iki zanlının, Kıbrıslı Türk olmadığını, 22 yaşındaki Mehmet Akpınar’ın Türkiyeli, diğer zanlı 49 yaşındaki diğer zanlı Salih Ahmet’in ise Bulgar doğumlu olduğunu teyit ettiğini de belirtti. 

Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldılar
Öte yandan Ayia Napa’da 14 Ağustos Pazar gecesi İngiliz vatandaşı George Law’ı bıçaklayarak öldürdükleri öne sürülen ve olayın ardından KKTC’ye kaçtıktan 2 gün sonra Girne’de yakalanan 22 yaşındaki Mehmet Akpınar ve 48 yaşındaki Salı Musa Ahmed dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Aleyhlerine, “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçlaması getirilen zanlılar için 2 gün ek süre talep edildi.
Duruşmada zanlıların “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan gözaltına alındıklarını kaydeden polis,  zanlıların 2014 – 2016 yılları Lefkoşa’da Yiğitler Burcu bölgesinden yetkili makamdan izinsiz olarak Güney Kıbrıs’a geçtiklerini ve daha sonra 15 – 16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yine aynı yerden ülkeye dönüş yaptıklarını söyledi. Polis, zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini belirterek, ifadelerin araştırıldığını, soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Polis, zanlıların 2 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 2 gün ek tutukluluk süresi verdi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473