banner564

KKTC’de 14 ayrı noktada iftar çadırı kuruldu

KKTC’deki 14 ayrı noktada kurulan iftar çadırlarında oruçlarını açan Müslümanlar, Kızılay ve TC Yardım Heyeti’ne teşekkür etti

KKTC’de 14 ayrı noktada iftar çadırı kuruldu
banner598
Abdullah SUİÇMEZ

Lefkoşa Kuğulu Park’ta kurulan iftar çadırına Ramazan’ın birinci ve ikinci günü oruçlarını açmak için giden vatandaşlar, verilen hizmetten ve yemeklerden memnun olduklarını belirterek, “Kızılay ve Türkiye Yardım Heyeti’nden Allah razı olsun” sözleriyle memnuniyetlerini dile getirdi.
Kızılay’ın 2005 yılından itibaren kurulan İftar Çadırları, bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti ile hayırseverlerin katkılarıyla hizmete devam ediyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İftar Çadırlarının, toplumsal dayanışmayı artırmak, birlik ve beraberlik duygularını yeniden yaşamak ve yaşatmak amacıyla kurulduğu, bu Ramazan ayında 100 bin kişinin iftar açmasının beklendiği kaydedildi.
Girne, Lefkoşa, Esentepe, İskele, Gazimağusa, Lefke ve Güzelyurt da dahil 14 noktada Ramazan ayı boyunca halka iftar yemeği dağıtılacağı kaydedilen açıklamada, iftar yemeği için Lefkoşa’da geçen yıl kullanılan Hz. Ebu Bekir Camii avlusu yerine Kuğulu Park’ın kullanılacağı kaydedildi. Tüm halkın iftar sofrasına davetli olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 10:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandassss
Vatandassss - 9 yıl Önce

girne kapısında itiş kakış ve hakaretler oluyor gelecek seneye lütfen girne kapısı yerine ertuğrul ilkokulu veya daha rahat olabileceğimiz bir yer kurarsanız seviniriz.....

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474