banner564

KKTC’nin parlayan yıldızı

Bakan Dürüst, “Yükseköğrenim, yeni üniversiteler ile gelişmeye devam edecek” dedi

KKTC’nin parlayan yıldızı
banner598
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, “KKTC’nin parlayan yıldızı konumundaki yükseköğrenimin yeni üniversiteler ile daha da gelişeceğini” belirterek, bakanlık olarak eksiklikleri bulunan üniversitelere elinden gelen desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Dürüst, British University of Nicosia (BUN) Yöneticiler Kurulu Başkanı Ali Özok, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altınay’dan oluşan heyeti kabul etti.
Ali Özok, üniversiteyi kurmaya karar verirken; ülkenin “üniversite adası” olma yolunda olması bilinci ile bu kararı aldığını ifade ederek, hedeflerinin; Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde kaliteli eğitim vererek, kurumu her geçen gün biraz daha geliştirmek olduğunu söyledi. 
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, üniversitenin yönetim kadrosunda ülkenin önemli isimlerinin yer aldığını ifade ederek, YÖDAK Başkanlığını yapmış Hasan Ali Bıçak ve Milli Eğitim eski bakanlarından Prof. Dr. Mehmet Altınay’ın bu kurumda yer almasının son derece önemli olduğuna işaret etti.
KKTC’nin parlayan yıldızı konumundaki yüksek öğrenimin yeni üniversiteler ile daha da gelişeceğini belirten Kemal Dürüst, böylesi yatırımlar ile sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan da ilerleme kaydedileceğini, bu süreçte bakanlık olarak eksiklikleri bulunan üniversitelere elinden gelen desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474