banner564

Kokoreçlere el konuldu

Girne Belediyesinin denetlediği 226 işyerinden 7’sine para cezası kesilirken, bazıları mühürlendi

Kokoreçlere  el konuldu
banner598
Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Gıda Denetim ekibi, Ocak 2017 ve Şubat’ın ilk iki haftasını kapsayan sürede, 226 işyerinde denetim gerçekleştirdi. 7 işletmeye para cezası kesilirken, bazı işyerleri mühürlendi. Toplamda 6 bin 140 kg pastırma, 193 Kg kokoreç ürününe el konuldu. 
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, hijyen koşullarının yetersizliği, sağlık karnelerinin bulunmaması, süresi dolan Belediye İşletme İzni’nin yenilenmemesi gibi nedenlerle; Volume Bar, İstanbul Börek, Palmi Börek, Hürdeniz Restaurant-Karaoğlanoğlu, Baştaşlar Restaurant, Antep Sofrası ve Rafter’s Restaurant’a toplam 746 TL para cezası kesildiği bildirildi.

Çiğ köfte dükkanı mühürlendi
Anadolu İşhanı’ndaki bazı dükkânlarda ve Hatice’nin Yeri Lokantası’nda yatı amaçlı kullanımdan dolayı işletmelerin mühürlendiği, CMR Çiğ Köfte’nin ise sağlık koşullarına aykırı faaliyetten dolayı kapatılarak mühürlendiği kaydedildi.
Eksiklerini gideren ve yasal uygunluğunu yeniden sağlayan işletmelerin mühürleri açılarak faaliyete başlamalarına izin verildiği belirtildi.

Raf kontrolleri
Açıklamada, Sağlık Şubesi Gıda Denetim ekibinin, Karakum’daki Lemar’da üzerinde etiket bilgisi olmayan 6 bin 140 kg pastırmaya, Kaşkar Market’te 4 Pınar marka sandviç ve 6 Pınar marka pizzaya el koyduğu; Butik Kasap’ta uygun koşullarda muhafaza edilmeyen 193 Kg kokoreç ürününe el konulduğu kaydedildi. El konulan tüm ürünlerin imha edildiği vurgulandı.

Soyel: Denetlemeler sürecek
Girne Belediyesi Sağlık Şube Amiri Naile Soyel, tüketilen gıdaların insan sağlığını doğrudan etkilediğini, bu nedenle gıda üreten işletmelerin çalışma koşullarının denetlenmesi hususunda sürdürdükleri çalışmalar nedeniyle zaman zaman üretici esnafa karşı zorlayıcı olduklarını ifade etti. 

Güngördü: Bizim için önce sağlık gelmektedir
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye hizmetlerinin en başında insan sağlığının korunmasına yönelik faaliyetler olduğunu ifade ederek, göreve geldiği günden itibaren bu yöndeki çalışmaları geliştirerek, denetim ekibini yeni gıda mühendisi ve ek zabıta desteğiyle güçlendirdiklerini söyledi. Güngördü, belediyenin gıda konusunda denetim görevini eksiksiz yapmasına dikkat ettiklerini vurguladı. 
Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Oldukça hızlı bir şekilde gelişmeye devam eden Girne’mizin yiyecek, içecek ve eğlence ile ilgili tüm işletmelerinde de çıtayı yükseltecek, çalışma koşullarını geliştirecek ve gıdaların daha sağlıklı ve kaliteli üretimini sağlayacak yaklaşımlar içinde dikkatle hareket etmekteyiz. Çünkü, insan bizim için önemlidir ve en önce sağlık gelmektedir. İşletmelerde mühürleme dâhil, cezai yaptırımların uygulanması önemli bir caydırıcı etki sağlarken, bu yöndeki çalışmalarımızı duyarlılıkla karşılayan tüm işletme sahiplerinin gösterdiği işbirliği için müteşekkiriz.”

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2017, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473