banner564

Komisyon önerdi

Kıbrıs Kayıp Yakınları Birliği Başkanı Fuat Nesip Nalcıoğlu, iki toplumlu Kayıp Şahıslar Komitesi’ni “yanlış ve eksik” bir sistem olarak niteledi

Komisyon önerdi
banner598
Kıbrıs Kayıp Yakınları Birliği Başkanı Fuat Nesip Nalcıoğlu, iki toplumlu Kayıp Şahıslar Komitesi’ni “yanlış ve eksik” bir sistem olarak niteledi ve bunun yerine “Soruşturma ve Hakikatlerle Yüzleşme Komisyonu” kurulmasını önerdi. Nalcıoğlu, 30 Ağustos Uluslararası Kayıplar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, 3 binin üzerindeki kayıp kişinin “Kıbrıs’ta hüküm yürüten devletler ve onlara bağlı otoriteler tarafından ‘kayıp’ edildiğini” ifade etti.

“Gizli arşivlerde var”
“Tüm kayıplarımızın akıbetleri, bu sorumlu devletlerin gizli arşivlerinde kayıt altındadır” diyen Nalcıoğlu, şöyle devam etti:
“Kıbrıs’ta ‘kayıp’larımızın akıbetlerinin belirlenebilmesi için 1981 yılında Birleşmiş Milletler’in girişimleri ile iki toplum liderinin vardığı anlaşmaya bağlı olarak oluşturulan iki toplumlu Otonom ‘Kayıp Şahıslar Komitesi, sözde siyasi etkilerden uzak, tamamen insancıl bir misyonla, ‘kayıp’larımızın akıbetlerini belirlemek amacıyla kurulmuştur. Ancak kurulan bu sistem hem yanlıştı, hem da eksik...”

“Komite de çok mesafe katedemedi”
Komitenin kurulmasından bu yana uzun süre geçtiğini ancak kayıpların akıbetlerini belirlemede çok mesafe kat edilmediğini dile getiren Nalcıoğlu, Kayıp Şahıslar Komitesi yerine uluslararası alanda etkili ve tarafsız kişilerden oluşan bir Soruşturma ve Hakikatlerle Yüzleşme Komisyonu oluşturulmasını talep etti. “Kıbrıs trajedilerinde ‘kayıp’ edilen 3000’nin üzerindeki ‘kayıp’ insanlarımız ‘listelenen’ veya ‘listelenmeyen’ diye kategorize edilmesin” diyen Nalcıoğlu, bunun kayıp yakınlarının acılarını artırdığını da dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 09:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Kime dik duracan kaşık bitligi yaptığın palikaryaya mi bakiniz mr öz yedirtmezler yedirtmezler ağlatır inletirler burayı dingonun ahırı mi zannettin toroslara kin kusup olimpista zeusa tapmak yerine 3 kuruşluk şahsiyet onur sahibi ol ama nerde

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473