banner564

Komutana son veda

Karpaz ve Gazimağusa’nın sevilen ve sayılan isimlerinden olan Kemal Tunay, dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Komutana son veda
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’nın sevilen simalarından olan emekli polis müdürlerinden Kemal Tünay geçen Salı günü yaşama veda etti.

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Dr Erdal Özcenk’in amcası da olan Kemal Tünay  dün Lala Mustafa Paşa Camisinde cenaze namazının ardından Gazimağusa Kabristanlığında toprağa verildi.

Kemal Tünay’ın cenaze törenine; ailesinin yanında bazı milletvekilleri, Polis  Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ve polis teşkilatından çok sayıda meslektaşı katıldı.

Herkes tarafından sevilen ve sayılan biri olan emekli Karpaz Polis Müdürü Kemal Tünay 1974 yılında Ziyamet’e kurulan karakolun ilk polis müdürüydü. Emekli olduğu 1981 yılına kadar burada görevini sürdüren Kemal Tünay, bel kemiğinde oluşan problem nedeni ile 7 yıldır yatağa mahkum olarak yaşamını sürdürmekteydi.  Kemal Tünay hayata 89 yaşında veda etti.

 

Özcenk: Hayat dolu birisiydi

Diyalog’a bilgi veren Gazimağusa Milletvekili Dr Erdal Özcenk, amcasının 7 yıldır bel kemiğindeki bir problem nedeni ile yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü, son ana kadar bilincinin ve hafızasının yerinde olduğunu söyledi. Akciğerlerinde oluşan ani bir emboli sonucu amcasını kaybettiklerini aktaran Özcenk, “hayat dolu birisiydi, üzüntümüz çok büyük” şeklinde konuştu.

Cenaze töreni boyunca Kemal Tünay’ın eşi ve çocukları taziyeleri kabul

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474