banner564

Konuşana ceza!

Kooperatif’teki usulsüzlük iddialarını ortaya koyan Adil Onalt’ın tüpgaz bayiliği iptal edildi

Konuşana ceza!
banner598

Çiğdem AYDIN

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt, kooperatifteki usülsüzlükler hakkında son dönemde yaptığı açıklamaların ardından Mesarya bölgesindeki Kooperatif Tüp Gaz bayiliğinin elinden alındığını söyledi.
Adil Onalt, Diyalog Tv’de katıldığı Halk Meclisi programında Kooperatifin iştiraklerinin kötü yönetim sonrası batırıldığına, aşırı istihdam yapıldığına, yolsuzluk ve usulsüz işler olduğuna ilişkin iddialar ortaya koymuştu.
Yönetimin yanı sıra bu konularda sessiz kalan Koop-Sen Başkanı Mehmet Ali Güröz’ü de eleştirerek, “Kooperatif köylünündür, gereken adımlar atılsın, bu konular yargıya götürülsün” demişti. 
Bu açıklamalarının ardından tüp gaz bayiliğinin elinden alındığını söyleyen Adil Onalt şöyle konuştu: 
“Üç haftadır Kooperatif’teki yolsuzluklardan bahsettim, beni ödüllendirdiler ve Hasan Tosunoğlu’nun emriyle 21 yıldır Mesarya’daki tüp gaz bayiliğim iptal edildi. Sebep nedir diye sordum bir tebligat yapılmadı. Ben 21 yıldır Mesarya İskele bölgesinde alnım açık iş yaptım, köylüye hizmet ettim, karşılığını aldım. Hırsızlık yapmadım, temiz şekilde çalıştım. Ama bu hırsızlar bu yaptıklarının bedelini ödeyecekler, onlar ödemezse ben ödettireceğim. Sanmasınlar ki duracağım, elimde daha çok bilgi var, bunları da paylaşacağım.  Hodri meydan diyorum”

Ara emri talebi 
Adil Onalt, önceki gün yaşanan gelişmeler sonrasında dün kendisine tebligat verildiğini, verilen kağıtta bayiliği sona erdirmeye ilişkin gerekçe ortaya konmadığını iddia etti. Konuyu mahkemeye taşıma için girişim başlattığını açıklayan  Adil Onlat, avukatı aracılığıyla kararı durdurmak için mahkemeye ara emri için müracaat ettiğini söyledi.

Koop Gaz Yönetim Kurulu kimlerden oluşuyor? 
Koop Gaz Yönetim Kurulu Başkanlığını Hasan Tosunoğlu yürütüyor. 5 kişilik yönetim kuruluna DP’den daha önce milletvekili adayı olan Başak Tekerek ve Ahmet Yeşilada bulunuyor. Bu isimlere ek olarak yönetim kurulu Koop-Sen Başkanı Mehmet Ali Güröz ve Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları’ndan oluşuyor. 

Naimoğluları’ndan Onalt’a destek
Adil Onalt’ın bayiliğinin elinden alınması kararına Naimoğluları onay vermediği, geriye kalan 4 üyenin oyuyla bu kararın alındığı öğrenildi.
Diyalog’a konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları şöyle konuştu: “Koop Gaz ülkedeki gaz potansiyelinin yüzde 8’ini elinde tutuyor, yani batmıştır. Yapılması gereken üretimi artırmaktır. Adil çıkıp dedi ki, “Aşırı istihdamlar yaptınız, neyle ödeyeceksiniz” diye sordu. Yolsuzluk gördü söyledi, “disiplin kurulu araştırsın” dedi. Bu kuruluşlar köylünün çiftçinin hayvancının malıdır. Siz neden insanları susturmak için insanların ekmeğini elinden alıyorsunuz. Aldığınız bu kararla hırsızlığı ortaya koyuyorsunuz. Siz bunları soruşturacağınıza Adil’in bayiliğini alıyorsunuz. Susturmak istiyorsunuz. Eğer adil yanlış söylüyorsa bunun açıklaması yapılırdı. Ama böyle bir adım atılamazdı. Bu zarar tüm kooperatif camiasına verilecektir. Diyalog yoluyla bu iş çözülmesi gerekirdi. Ama yapmadılar. Bu ülkede siyasetteki zihniyet insan odaklı olmazsa bu sonuçlar ortaya çıkar…”

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474