banner564

Korkmazhan: Emekçi zorda

Abdullah Korkmazhan, CTP ve DP hükümetinin, asgari ücrete artış yapmayarak çalışanları açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ettiğini savundu

Korkmazhan: Emekçi zorda
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) asgari ücretli işçi ve çalışanların çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, CTP-BG ve DP-UG hükümetinin asgari ücrete artış yapmayarak çalışanları açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ettiğini savundu. BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı açıklamada, hükümetin, halkın değil sermayenin hükümeti olduğunu ileri sürerek, “Göreve geldiği günden buyana işçileri, çalışanları, üreticileri ve halkın dar gelirli kesimini bütçede kaynak yok bahanesi ile kaderlerine terk eden hükümet, sermaye gruplarının milyonlarca liralık vergi borçlarını silmiş, parti kadrolarını müdür ve müşavir olarak kamuya istihdam etmiş, hiç çekinmeden milletvekilli maaşlarına 500 TL artış yapmıştır” dedi.
Asgari ücrete biran önce artış yaparak insanca yaşama olanak sağlayacak düzeye çekmesi için hükümete çağrıda bulunan Korkmazhan, maaş ve ücretleri hayat pahalılığı karşısında koruyan ve fiyat artışlarıyla doğru orantılı olarak artmasını sağlayan eşel-mobil sistemini uygulamaya koyması talebinde bulundu.

Reform hükümeti olma iddiası...
“Reform hükümeti olma iddiasında olan” hükümeti, özel sektörde sendikalaşmanın önünü açacak yasal reformları hayata geçirmeye davet eden Korkmazhan, “Özel sektör çalışanları örgütsüz, sosyal ve iş güvencesiz koşullarda, sömürünün en ağırına maruz kalmaktadırlar.
Hükümet özel sektörde sendikalaşmanın önünü açıp çalışanların sosyal kazanımları için örgütlenmelerine olanak sağlayacak yasal düzenlemeyi biran önce meclisten geçirmeli ve kuralsız çalışma yaşamına bir son vermelidir” dedi.
BKP’nin çalışanların ve emekçi kesimlerin yanında olduğunun altını çizen Korkmazhan, asgari ücretin insanca yaşama olanak sağlayacak bir düzeye getirilmesi, sendikalaşma, daha iyi iş ve yaşam koşullarının sağlanması için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474