banner564

Korkusu işte bu

Anastasiadis ‘işgalden’ ve ‘ garantilerden’ kurtulmak için Kıbrıslı Türkleri hedef alan saldırılardan kaçınılmasını istedi

Korkusu işte bu
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Türkiye’nin garantörlüğünden kurtulabilmek için, Kıbrıslı Türklere yönelik Rum saldırılarının durmasını istedi. Anastasiadis “Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılar sadece güvenlik nedeniyle garantilerin şart olduğunu savunanların işine yarar” dedi.
   EOKA’cı Siyasi Mahkumlar Derneği’nin ekinliğine katılan Anastasiadis, bu terör örgütünün hiçbir zaman Kıbruıslı Türklere yönelmediğini savundu.
   Konuşmasında, 16 Kasım’da ELAM  tarafından Kıbrıslı Türklere yapılan saldırı ve yaralama olaylarına da değinen Anastasiadis “Kıbrıs Helenizm’i her türlü holiganlıktan veya son dönemde Kıbrıslı Türklere karşı yapılan davranışlardan kaçınmalıdır” dedi. Bu tür davranışların sadece güvenlik nedenleriyle garantilerin şart olduğunu savunanların işine yaradığını savunan Anastasiadis şöyle dedi:     
   “İstenilen, insan haklarının ötesinde işgal ordusundan ve garantiler denilen kabul edilemez sözleşmelerden kurtulmaktır. Bu yüzden her türlü holiganlıktan veya son zamanlarda Kıbrıslı Türklere yapılanlara benzer davranışlardan kaçınılmalıdır.”

Haklara saygı gösterilmeli

   Etkinliğe katılan EOKA’cıları örnek göstererek “kurtuluş mücadelesi sırasında hiçbir zaman Kıbrıslı Türk vatandaşlarımıza yönelmediler” iddiasında bulunan Anastasiadis şunları da söyledi:
   “Hepimiz, Avrupa’nın geriye kalan halklarıyla birlikte yaşadığımız gibi (Kıbrıslı Türk) vatandaşlarımızla da aynı şekilde yaşamamız gerektiğini anlamak zorundayız. Onlar da, Kıbrıslı Rumların haklarına saygı göstermeleri gerektiğini anlarlarsa elbette yaşayabiliriz.” 
   Simerini gazetesi Anastasiadis’in konuşmasını “Kazananları ve Kaybedenleri Olmayan Çözüm... Başkan, Çözümü Kabul Edip Etmeyeceğine Karar Vermek Halkın Takdirine Kalmış Diyor... Kıbrıslı Türklere Karşı Holiganlık Sadece, Güvenlik Gerekçesiyle Garanti Rejimini Korumak İçin Kullanan Türkiye’nin İşine Yarar” başlık ve spotlarıyla aktardı.
   Politis, “Başkan İyimserlikte Israrlı... ‘Ümidi Bırakmıyorum... Başkan: Önümüzde, Sürdürülebilir Çözüm İçin Tarihi Fırsat” başlığıyla aktardı.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 10:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
okur
okur - 8 yıl Önce

şimdilik iyi davranalımda sonrasında bakarız ben bilirim yapacağımı demek yani..

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473