banner564

Korna çalmadı

Maho Gök’ün ölümüyle sonuçlanan kaza nedeniyle Gaye Arıcı’ya bir ay hapislik veren mahkemedenin suçlaması dikkat çekici:

Korna çalmadı
banner598
Çiğdem AYDIN
Güzelyurt’ta geçen ocak ayında Maho Gök isimli 66 yaşındaki motosiklet sürücüsünün ölümüyle sonuçlanan trafik kazası ile ilgili yargılanan 25 yaşındaki Gaye Arıcı hakkındaki dava karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Arıcı 1 ay hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet, meydana gelen kazada Maho Gök’ün katkısı olduğunu da belirtti.
Kararı okuyan Yargıç Ulunay, meydana gelen kaza ile ilgili tüm olguları titizlikle incelediklerini belirterek, yaşamını yitiren Maho Gök’ün motor kullanırken gereken kural ve tedbirleri almayarak kazanın meydana gelmesinde en az sanık kadar suçlu olduğuna bulgu yaptıklarını söyledi. Ulunay, sanığın dikkatsizce araç kullanıp Gök’ün yapmış olduğu hatayı görmesine rağmen korna çalmayarak ikaz etmediğini ve kazanın meydana gelmesinde sorumlu olduğunu belirtti. 

Yarı yarıya suçlu…
Sanık hakkında karar verirken Gök’ün hataları ile sanığın hatalarını iyice incelediklerini ve bir karara vardıklarını kaydeden Ulunay, sanığı aleyhine getirilen 4 davanın 2’ sinden suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve 1 ay süre ile hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. Yargıç ayrıca cezaya ek olarak sanığın ehliyetine 6 ay süre ile el konulmasına karar verdiklerini söyledi.
Yayla- Güzelyurt anayolunda sabah saat 07.45 sıralarında meydana gelen kazada, Gaye Arıcı’nın HB 877 plakalı araçla seyir halindeyken, 66 yaşındaki Maho Gök yönetimindeki HR 957 plakalı motosikleti geçmeye çalıştığı sırada, motosikletin sağa dönüş yaparak aracın önünü kesmesi sonucu meydana gelmişti. Ağır yaralanan Gök yaşamını yitirmişti.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474