banner564

“Köstek değil destek olun”

Naimoğluları, Lefkoşa’daki atıl mezbahanın kendilerine verilmesi durumunda halkın sağlıklı et tüketebileceğini söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu:

“Köstek değil  destek olun”
banner598
Sonuç CEVİZCİ
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, Lefkoşa’daki sanayi bölgesinde Cemal Bulutoğluları’nın belediye başkanı olduğu dönem yapılan ve atıl durumda bulunan mezbahaya talip olduklarını söyledi.
Diyalog’a konuşan, Naimoğluları, mezbahanın kendilerine verilmesi durumunda halkın sağlıklı et tüketebileceğini savundu.
Naimoğluları, “Yıllardır atıl durumdaki mezbaha için defalarca gittik, 4 milyon istediler 2 milyon verdik beraber çalıştıralım dedik. Olmadı. Daha sonra 6 milyon yaptılar, hala atıl durumda ama bize verilmiyor. Versinler çalıştıralım ve hem daha ucuza hem de daha sağlıklı eti halkımıza sunalım. Siyasetçiler köstek olmasın destek olsunlar” dedi.

 “Çin’de pazar bulduk portakal konsantresi yok” 
Koop Süt’ün yönetim kurulunda da görev alan Mustafa Naimoğluları portakal suyunu pazarlamak için pazar bulduklarını ancak bu kez de konsantre bulunmadığını ifade ederek şunları aktardı, “Koop Süt olarak ayda Çin’e 500 ton portakal suyu ihracı için girişim yaptık. Şu anda bağlantısını yapıyoruz ama portakalın konsantresi yok. Sayın Maliye Bakanı’na kadar gittik, narenciyenin önünü açacak bir proje ama konsantre yok. Yani üretimde hangi noktadan hangi noktaya geldik.”
Başkan Naimoğluları Tarım Bakanlığı’nın hazırladığı Tarım master planına yönelik de eleştirilerde bulunarak, “Açıklanan Tarım Master Planı’nı inceledim… Havada bulut içinde bir şey yok, sadece geçmiş yıllardaki olayları grafik haline getirip içine koymuşlar. Öngörü yok, öneri yok, ne yapılması gerektiğine ilişkin strateji yok. Çalıştaydan çıkan sonuçları oraya yazmışlar ama uygulanması için genel bir politika var mıdır?” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474