banner564

Köylüler tepkili

Güvercinlik sakinleri, mezarların üzerindeki mermer vazoları kıran delileri arıyor

Köylüler tepkili
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik köyünde dün sabah mezar ziyaretine giden köylüler gördükleri manzara karşısında büyük bir şok yaşadılar. Elde edilen bilgilere göre, gece yarısı mezara giren kimliği meçhul kişi ya da kişiler 27 tane mezar taşının üzerinde çiçek koyulması için bulunan taş vazoyu kırdı. Gördüklerine inanamayan köy halkı durumu hemen köy muhtarına bildirdi.

Zararsız: En az iki kişiydiler
Diyalog’a olayı anlatan Güvercinlik Köyü Muhtarı Tufan Zararsız, gece yarısı kimliği meçhul kişiler tarafından 27 tane mezar taşının üzerinde çiçek konulması için bulunan taş vazolarının kırıldığını söyledi. Bunu yapanların en az iki kişi olduğunu tahmin ettiklerini belirten Zararsız, yapan kişilerin fazla uzak bölgelerden olmadıklarını düşündüklerini söyledi. 

“Normal bir insanın bunu yapması mümkün değil”
Durumun kendisine bildirilmesinden sonra, olayı polise aktardığını anlatan Zararsız, böylesine dehşet verici bir olayı normal bir insanın yapamayacağını söyledi. Özellikle bir mezar seçilmediğini, giren kişilerin gelişi güzel mezar taşlarına vurup kırdıklarını söyleyen Zararsız, alkol veya uyuşturucunun etkisi ile böyle bir şeyin gerçekleşmesinin mümkün olabileceğini savundu. Olayı şiddetle kınadıklarını söyleyen Zararsız, köylünün de olaydan rahatsız olduğunu belirterek bir an önce olayın faillerinin yakalanmasını istedi.

Köy sakinleri ateş püskürdü
Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek amacı ile köy mezarlığına gidip korkunç manzara ile karşılaşan köy sakinleri olaya tepki gösterdi. Olayı sadistlik olarak değerlendiren köylüler suçluların bir an önce yakalamasını istedi. Bazı köy sakinleri şunları söyledi:

Gökhan Bucak: Rahmetli babam ile dedemin mezarlarını tahrip ettiler, söylenebilecek bir şey bulamıyorum, gerçekten çok yazık. Yapan kişi ya da kişiler nasıl bir insandır? Veya yaparlarken neyin kafasını yaşıyorlardı? Bir an önce yapan kişiler bulunsun.

Selim Bucak: İğrenç bir olay, ölülerden ne istedilerki?  Bunu yapanların insanlığından şüpheleniyorum. Yapanların bir an önce bulunup cezalandırılmasını istiyorum.

Ramazan Bingöl: Olayı duyar duymaz hemen mezarlığa koştum, bizim mezarda bir tahribat yok, ancak böyle bir olayın yaşanması çok kötü, diriye saygı zaten kalmamıştı, ne yazık ki ölüye de saygı kalmamış. Gerçekten çok yazık. Yakınlarını kaybetmenin acısını yaşayan bu insanlara birde böyle bir acı yaşatılıyor.
 
Hasan Çil: Amcamın mezarını tahrip ettiler. Mezarlık egolarını tatmin etme yeri mi? Ölülerden ne istediler? Bunu ancak sadist bir insan yapabilir, bu çirkin hatta iğrenç olayı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunup cezalarını çekmelerini istiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 09:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmad deyırbekirli
ahmad deyırbekirli - 9 yıl Önce

rum mezarlarının günahı neydi bizim başımıza gelince acı oldu kktc deki rum mezarlarının hepsi böyle utanalım

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473