banner564

Köylünün yüzü güldü

El emeği ‘Sestaların’ yanı sıra vitamin deposu olan pastelli, sucuk ve daha birçok yerli ürün Serdarlı’da kapışıldı

Köylünün yüzü güldü
banner598

 Melin DOBRAN

Serdarlı (Çatoz) köyünde dün yapılan “Serdarlı Sestaları 6. Bahar Şenliği”, oldukça ilgi gördü. Köy meydanında kurulan tezgâhlarda Kıbrıs’a özgü macunlar, pastelliler, börekler, tatlılar, kebaplar ve el emekleri satışa sunuldu. Kıbrıs kültürünün unutulmaması gerektiğini söyleyen esnaf, “Kültürümüze ait ürünlerin tanıtımı ve unutulmaması için festivallere katılıyoruz” dedi. Satışlardan ve kalabalıktan memnun olduğunu dile getiren esnaf, Kıbrıs ürünlerini tanıtmaktan gurur duyduğunu söyledi. Festivale katılarak Kıbrıs ürünlerini yemenin tadını çıkaran vatandaşlar, hafta sonu güzel bir gün geçirdi.

Akıncı: Kimliğimizle övünç duyuyoruz
Festivale katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Kıbrıs Türk insanı yüzyıllar içinde oluşturduğu kendine özgü Kıbrıs Türk kimliğini bu topraklarda yaşatmak, sürdürmek bizim için hayati öneme sahiptir” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Biz bu kimliğimizle övünç duyuyor, muhafaza etmek istiyoruz. Bilime, aydınlanmaya önem veren, çağdaşlığa, ilericiliğe açık; sevecen, hoşgörülü, empati yapmayı bilen, gençlerine soru sormayı sorgulamayı öğreten, barışçı kimliğini her zaman ön plana çıkarmaktan geri durmayan bir kimlikten söz ediyoruz” diye konuştu.


Esnaf ne dedi..??

Hüseyin Burat
“Ben festival için kendi yaptığım el emeği eleklerimi satışa sundum. Çok şükür bir şeyler de sattım. Yıllardan beridir bu işle uğraşıyorum. Kıbrıs’a özgü ürünlerin tanıtıldığı ve sergilendiği festivalleri faydalı buluyorum. Kültürümüzü yaşatmak ve unutturmamak gerekiyor. Hemen hemen bütün festivallere katılıyorum ve bundan oldukça da mutluyum.”

Ersan Gümüşhan
“Kendi yaptığımız hurma, gül, turunç, ceviz, bergamot, turunç çiçeği ve badem macunu gibi çeşitli macun çeşitlerimizi satışa sunduk. Halkımız Kıbrıs ürünlerini özellikle macunları çok seviyor ve alıyor. Ayrıca gül reçeli, çiçek suyu ve limonata da hazırladık. Satışlarımız idare eder durumda. Kültürümüzü yaşatmaya devam ediyoruz.”

Sevda Sözalp
“Ben festival için kendi hazırladığım ballı, pekmezli ve mezdekili pastellileri satışa sundum. Onun yanında simitli içi dolu, kabak böreği ve otlu ekmek de hazırladım. Beklediğimiz kalabalık oldu. Halkımızın ilgisinden ve ürünlerimizi tanıtmaktan memnunuz. Sürekli festivallere katılıyorum ve hazırladığım değişik tatları, halkımız severek alıyor.”

Türkan Adalıer
“Festival için bademli üzüm sucuğu, harnup suyuna batırılmış bademli ve cevizli sucuk, susamdan ve fıstıktan yapılan susam bastı ve palüze hazırladım. Satışlarımız idare eder durumdaydı. Yine de Allah’a şükür ediyoruz. Her festivalde bulunmaya çalışıyoruz. Kıbrıs ürünlerini tanıtmaktan gurur duyuyoruz.”

Lülüfer Deveci
“Festivale ilk kez katıldım. Gözleme ve kaymak yağlı katmer hazırladık. İkisini de ben yaptım. Festivalde katılım sabah saatlerinde biraz durgundu ama öğleden sonra hareketlendi. Çok şükür biraz satış da yaptık. Festivalden memnunuz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473