banner564

KTOEÖS tepkili

Selma Eylem, hükümetin icraatlarının toplum, halk, kamu yararına değil tamamen zümresel çıkarlara dayandığını savundu

KTOEÖS tepkili
banner598
 KTOEÖS, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde protesto eylemi düzenledi. Bakanlık önünde toplanan öğretmenler, “Öğretmenin Demokratik Talepleri” ve “Eğitimin Karanlık Yüzü” başlıklı yazılar tutarak eylem yaptı.
    Eylem sırasında KTOEÖS Başkanı Selma Eylem açıklama yaptı; hazırlanan bildiriyi de Eğitim Sekreteri Hasan Soyer okudu.
   KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, konuşmasına BRT personeli Hakan Çakmak’a rahmet dileyerek başladı.  Eylem, ileri sürdükleri “kokuşmuş düzeni” protesto etmek ve seslerini bir kez daha yükseltmek için toplandıklarını belirterek, “Hükümetin de bakanlığın da yasa tüzük tanımaz politikalarını” bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istediklerini söyledi.
    UBP-DP hükümetinin kokuşmuş bir düzen yarattığını ve bu politikaları sürdürdüğünü ileri süren Eylem, hükümetin icraatlarının toplum, halk, kamu yararına değil tamamen zümresel çıkarlara dayandığını savundu.
    Hükümetin kamusal hizmetleri bitirmeye çalıştığını, eğitime ayrılan bütçenin yaklaşık yüzde 85’inin özel okullara aktarıldığını, öğretmen ve altyapı eksikliklerinin bilinçli şekilde tamamlanmayarak okulların kaderine terk edildiğini öne süren Eylem, münhal ilan edilmesine rağmen 10 aydır müdür ve müdür muavini atamalarının yapılmadığını kaydetti.
    Eylem, eğitim bakanlığının toplumsal değerleri yükselterek öğrencilere örnek olması gerekirken yasa tüzük tanımaz hallerde olduğunu savundu ve bunun kabul edilebilir olmadığını söyledi. Bakanlığın kendi çıkardığı yasa ve tüzüklere dahi uymadığını söyleyen Eylem, tüzük ve yasalara aykırı olarak alındığını savundukları kararlara örnekler verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474