banner564

KTOEÖS’ün iddiaları asılsız

Özlem Dinçoğlu, öğrencilere yönelik düzenlenen Çanakkale gezisi hakkında yanlış açıklamalar yapıldığını söyledi

KTOEÖS’ün iddiaları asılsız
banner598
KKTC Umut Derneği Genel Başkanı Özlem Dinçoğlu, öğrencilere yönelik düzenlenen Çanakkale gezisi hakkında yanlış açıklamalar yapıldığını söyledi.
Dinçoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KKTC’deki öğrencilere yönelik organize edilen Çanakkale gezisine derneğin, kendisi ile birlikte 10 kişilik kafile ile katıldığını belirtti.
Dinçoğlu, “Söylenildiği üzere dini seminerler, kıyafet sınırlaması, abilik-ablalık kavramı diye bir olay kesinlikle yaşanmamıştır” dedi.
Kampta erkek ve kız çocukların birlikte oynayabileceği spor oyunları düzenlendiğini kaydeden Dinçoğlu, çocukların ayrı ayrı oynamaları konusunda herhangi bir baskı veya söylemde bulunulmadığını belirtti.
Tek tip kıyafetin ise, gezi yerlerinde çocukların kolayca tespit edilmeleri düşüncesiyle gerekli görüldüğünü ifade eden Dinçoğlu, Umut Derneği mensuplarının tişört konusunda serbest bırakıldığını kaydetti.
Dinçoğlu açıklamasında, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı (KTOEÖS), “asılsız iddialarda” bulunmakla eleştirdi.


Akbayır: Geziler devam etmeli
Öte yandan Kıbrıs Türk Eğitimciler Birliği (KTEB), TC Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Çanakkale gezisi ile ilgili olarak yapılan eleştirilere yanıt verdi.
Birlik başkanı Bilal Akbayır yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden birçok öğrenci ve öğretmenin katılımıyla gerçekleşen Çanakkale ziyaretinin kendilerini gururlandırdığını ve memnun ettiğini ifade etti. Akbayır, “Çanakkale, devlet-millet olma mücadelesinin sembolüdür ve Atatürk’ün izinde giden her Türk genci tarafından ziyaret edilmelidir” dedi. 
Kıbrıs Türk Eğitimciler Birliği olarak Türkiye ile KKTC arasında yapılan bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Akbayır, buna benzer organizasyonların genişletilerek devam etmesini diledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473