banner564

KTÖS mektup gönderdi

Şener Elcil; LAÜ Rektörü, AÖA Yönetim Kurulu Başkanı ve Eğitim Bakanı’nı YÖK’e şikayet ettiklerini söyledi

KTÖS mektup gönderdi
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Rektörü Mehmetali Yükselen, Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaratan ve Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın AÖA’yı kapatma projesi bulunduğunu savundu.
Elcil yaptığı açıklamada, “Söz konusu üç kişinin usulsüzlükleri ve yasa dışılıklarını Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) bir mektupla şikâyet edildi” dedi.
Elcil, Sınıf Öğretmenliği Bölümü’ne 20 ve Okul Öncesi Eğitimi Bölümü’ne de 20 öğrencinin YÖK aracılığıyla, YÖK Prosedürleri tamamlanarak, tam burslu olarak alındığını belirterek, LAÜ Rektörlüğü’nün bu konuyla ilgili” usulsüz ve yasalara aykırı davrandığına dair gerekçeler bulunduğunu” savundu.
Basınla da paylaşılan mektupta, 2017 ÖSYS Tercih Kılavuzu sayfa 501/ Tablo 4’de yer alan ve 18.05.2017 tarihinde kabul edildiği belirtilen kararın alındığı dönemde LAÜ’nün Lefkoşa’da 40 öğrenciye hizmet edecek bir kampüsü olmadığı ileri sürüldü.
Mektupta, 5 Eylül 2017 tarihindeki duruşmada LAÜ ve AÖA adına savunma yapan Avukat Serkan Çınar’ın bu protokolün yürürlükte olmadığını mahkemeye beyan ettiği belirtildi ve “Yürürlükte olmayan bir protokol ile LAÜ nasıl öğrenci kabul edebilmektedir?” denildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473