banner564

“Küçük işletmeler yok oluyor”

Tulga hipermarketler açılmasını eleştirdi ve “Durum esnaf ve zanaatkarlar açısından kabul edilebilir değil” dedi

“Küçük işletmeler yok oluyor”
banner598

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Hürrem Tulga, zincir olarak hipermarketler açılmasını eleştirerek, bu durumun ülkede ne ekonomi, ne de sosyal hayat bıraktığını savundu.

Tulga yaptığı yazılı açıklamada, hipermarketlerin gıda yanında her türlü hizmet alanında faaliyet yürütmelerini de eleştirerek, tüm bu faaliyet alanında geçim sağlayan esnaf ve zanaatkarın yerel özellikleriyle birlikte yok olmasına neden olduğunu savundu.

Hipermarketlerin şehir içinde yoğunlaşmasının da küçük ve orta boy işletmeler olan esnaf ve zanaatkarın işlerini olumsuz etkilediğini ifade eden Tulga, bu durumun, esnaf ve zanaatkar açısından kabul edilebilir olmadığını söyledi. Tulga açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son zamanlarda hipermarketlerin yarattığı tehdidin vahşi rekabeti tetiklediği ve ayakta kalmak, var olmak için orta ölçekli pek çok marketin küçülerek sokak aralarına kadar şubeler yoluyla yayılmalarına yol açtığı, bunun da kaosu büyüterek iflasları artırdığı görülüyor.”

 

Özkan Yorgancıoğlu’nu da eleştirdi

İthalatın ülke kaynaklarını tükettiğini ifade eden Hürrem Tulga, benzer bir biçimde birkaç tekelin geriye kalan kaynaklara el koymasının, sosyal adaletin bozulmasına, işsizliğin, yoksulluğun daha da hızlanmasına, demokrasinin geriye kalan kırıntılarıyla tamamen çökmesine neden olacağını ileri sürdü.

Tulga, geçtiğimiz gün bir hipermarket açılışına katılan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu da eleştirdi. Tulga, şöyle devam etti:

“Mevcut hükümetin de güç odaklarının esiri olması en büyük korkumuzdu. Düzenin dümenini kullanmak her zaman kolaydır. Hatırlatmak isteriz ki, hiçbir düzenleme yapmadan, ekonomide, toplumsal hayatta adaleti sağlamadan, birbirimizi tüketmeye devam ettikçe, bir tekeli ezecek olan başka tekeller çıkar ve ne yazık ki bu durum da alkışlanır. Yapılması gerekenlere ilişkin önerilerimiz masada duruyor. Biraz vicdan kalmışsa çalışmaların derhal başlaması gerekir.”

 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 02:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474