banner564

Lahmacuncunun kasasını alıp götürdüler

Minareliköy’deki Lahmacuncunun kasasını alıp götürdüler, 220 lirayı 2 günde yediler

Lahmacuncunun kasasını alıp götürdüler
banner598
Çiğdem AYDIN


Minareliköy’de, Dağyolu Lahmacun ve Kebap adlı restorana girip yazar kasa ile bahşiş kutusunu çalan İbrahim Hakan Gök ile İsmail Yıltan yakalandı. Güvenlik kameralarından tespit edilen iki zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada işyerinden toplam bin 500 TL çalındığını açıklandı. Zanlılar paranın 220 lirasını iki günde harcadılar.
Ceplerinden para çıktı
Hırsızlık olayının 18 Ağustos saat 03.30 sıralarında meydana geldiğini anlatan polis, restoranın penceresindeki sinek telini keserek içeri giren zanlıların, Yazar kasa, Tips kutusu ile birlikte bin 500 TL ve gün sonu fişlerini çaldıklarını söyledi. Polis, hırsızlık olayının ardından işyerine ait güvenlik kameralarının incelendiğini, inceleme sonucu iki zanlının görüntülerde tespit edildiğini açıkladı. Zanlıların Girne’de kaldıkları şantiye odasında yapılan aramada çalınan paranın bir kısmını, zanlı Gök üzerinde 50 TL, zanlı Yıltan üzerinde ise 230 TL para bulunduğunu ifade eden polis, ayrıca zanlı Gök’un çaldıkları yazar kasayı attıkları yeri polise gösterdiğini söyledi. Bu durumda 220 liranın, zanlılar tarafından harcandığı ortaya çıktı. Yazar kasanın bulunarak emare olarak alındığını kaydeden polis, her iki zanlının gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirtti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.
Askerden firari
Mahkeme haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken söz hakkı verilen zanlılardan Gök, askerlik görevini yaptığını ancak 2 aydan beri firari durumunda olduğunu ve ailesi ile görüşmek istediğini dile getirdi. Zanlı Yıltan ise olay esnasında içeri girmediğini, zanlı Gök’e işe karışmayacağını söylediğini öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474