banner564

Lapta Belediyesi'nden eylem uyarısı

Lapta Belediyesi Çamlıbel ile Hisarköy’de çalışmalar nedeniyle tahrip olan asfalt yolların bir an önce yapılmasını istedi

 Lapta Belediyesi'nden eylem uyarısı
banner598
Lapta Belediyesi, Çamlıbel ile Hisarköy’de yol çalışmaları nedeniyle tahrip olan asfalt yollarla ilgili dün Hisarköy’de basın toplantısı gerçekleştirdi.
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, konu hakkında açıklamalarda bulundu.
Toplantıda hazır bulunan El-Sen Başkanı Çağlayan Cesuer, Hisarköy Muhtarı Canpolat Şemi, Çamlıbel Muhtarı Osman Mısırlısoy ve Tepebaşı Muhatrı Necati Kararlı da konuyla ilgili konuştu.
Namsoy konuşmasında bölgede yaklaşık 8 aydan beri süren bir olumsuzluk yaşadıklarını belirterek, söz konusu olumsuzluğun; Karayolları Dairesi’nin Çamlıbel-Kılıçaslan üzerinde başlattığı yol çalışmalarından kaynaklandığını kaydetti.
Çalışmanın anayolların kapatılarak sürdürülmesinin bölge halkında mutsuzluk ve rahatsızlık yarattığını dile getiren Namsoy, yapılmakta olan çalışmaların ne olduğu ve kadar süreceği konusunda halka bilgi verilmediğini de söyledi.
Namsoy, çalışmanın yolların altyapısında yaklaşık 127 bin TL’lik zarara neden olduğu ve ilgililerden yolun yenilenmesi ya da tazmin edilmesini talep ettiklerini söyledi.

5 ayda 5 kaza
“Maalesef aradan 7 ay geçti ve hala daha bir cevap alamadık. Biz köydeki olumsuzluğun giderilmesini beklerken bu kez tekrar ikinci bir yol çalışması Hisarköy’de başlatıldı ve anayol 3 aydan beri kapalı durumda. Şimdi 2 km’lik bir asfalt bir yolu yapıyor, beceremiyor ve bunun yerine 5 km’lik Hisarköy asfalt güzergahını tamamen tahrip ediyorsunuz. Son 5 aylık sürede bu güzergah üzerinde 5 trafik kazası meydana geldi. Yani bir tarafı düzeltirken diğer taraftan asfalt yola misli zarar veriyor, insanların can güvenliğiyle oynuyorlar” diyen Namsoy, uygulama nedeniyle hükümet, ilgili bakanlık ve Karayolları Dairesi’ni eleştirdi. Önlem alınmaması durumunda hukuka başvuracaklarını kaydetti.


Cesurer: Sözün bittiği yerdeyiz
El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ise çalışmalar nedeniyle anayolları kapatarak insanları ölümle burun buruna getiren yetkililerin konuya duyarsızlık gösterdiğini savunarak, duyarsızlığın işi “sözün bittiği yere” getirdiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474