banner564

Lefkelilere iyi haber

Cengiz Topel Hastanesi yanına yapılan 2 katlı, 60 odalı ek bina 85 iş gününde tamamlanacak

Lefkelilere iyi haber
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Cengiz Topel Hastanesi’nin yanına, hastaneyi tamamlayıcı nitelikte 2 katlı, 60 odalı servis bloğunun yapımı konusunda ilk adım dün atıldı.  Sağlık Bakanlığı, acil servisten, doğumhaneye, servislerden, eczaneye kadar 4 bin 313 metre kare kapalı alandan oluşacak bina için Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden (KTMMOB) hizmet satın alacak. 
Hizmet satın alımı, Maliye Bakanlığı ile KTMMOB’nun geçtiğimiz gün imzaladığı, devletin özelden proje ve kontrollük hizmeti alabilmesini öngören protokol uyarınca olacak.
Mimarlık, inşaat, elektrik ve makine mühendisliği branşlarında uygulama projesi, teknik şartname ve keşif raporundan oluşacak ihale dosyası, protokole göre, 85 iş gününde tamamlanacak.  Sağlık Bakanlığı, daha sonra söz konusu binanın yapımı için ihaleye çıkacak. 
Yapılan açıklamaya göre, ek binanın tamamlanmasının ardından Cengiz Topel Hastanesi’nde de tadilata gidilecek.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ihale dosyasını oluşturmak üzere oluşturulan KTMMOB ekibi ile dün Sağlık Bakanlığı’nda protokol imzaladı.
Lefke’deki sivil toplum örgütü ile Lefke Avrupa Üniversitesi’nden (LAÜ) temsilciler de imza töreninde hazır bulundu. 
Cengiz Topel Hastanesi Başhekimi Hasan Garabli, Planlama İnşaat Dairesi Müdürü Fuat Çelebi, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana da toplantıda hazır bulundu.

Sucuoğlu: En az Lefkeliler kadar heyecanlıyız
İlk sözü alan Bakan Sucuoğlu, Cengiz Topel Hastanesi’nin İngiliz döneminden kaldığını anımsatarak, “Sağlık anlamında burada istenilen seviyede hizmet vermede sıkıntı çekiyoruz. Sebeplerden biri alt yapı ama bana göre daha önemlisi Lefke’mizin son dönemde hızla gelişmesi. Lefke, nüfus veren değil alan bir ilçe haline geldi ” dedi.
Sucuoğlu, yeni hizmet binasının sağlık turizmi kapsayacak şekilde projelendirilmesinin düşünüldüğünü kaydederek, “Projenin uzun sürmesinin sebeplerinden biri de bu. Uzun süre birlikte çalıştık. Biraz rötarlı olmasına rağmen geldiğimiz nokta sevindirici. En az Lefkeliler kadar heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

Karpaz’a da hastane yapılacak
Sucuoğlu, Çayırova-Pamuklu arasındaki 20 dönümlük araziye yapılması öngörülen 36 odalı Karpaz Hastanesiyle ilgili hizmeti alımı için önümüzdeki hafta Cuma günü sözleşme imzalanmasının planlandığını açıkladı.

Oktay: Bu işin olacağına inandık
İmza töreninde, Lefke Platformu adına söz alan Teoman Oktay, Cengiz Topel Hastanesi’nin güçlendirilmesi, ikinci basamak hastane olması için uzun süredir, Sağlık Bakanlığı, LAÜ ve Lefke’deki sivil toplum örgütleri olarak ciddi bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. 
Bu işin olacağına inandıklarını da vurgulayan Oktay, “Bugün bunun meyvesini alıyoruz. Güçlü bir ekiple, KTMMOB’nın da katkısıyla Cengiz Topel Hastanesi’nin bölgemize ciddi sağlık hizmeti vereceğine inanıyoruz” dedi.
KTMMOB’den projenin mimarı Azmi Öğe, KTMMOB Genel Sekreteri Selcan Akyel de proje ile ilgili bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 06:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474