banner564

Lefkoşa fuarına olan yoğun ilgi sevindirdi

Türkiye ve KKTC’den birçok seçkin markanın buluştuğu fuar, 14 Haziran’a kadar devam edecek

Lefkoşa fuarına olan yoğun ilgi sevindirdi
banner598
Melin DOBRAN
Lefkoşa’da Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı’nda 5 Haziran’da açılışı yapılan uluslararası fuar 14 Haziran’a kadar devam edecek.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, Kuzey Kıbrıs standında 41 sanayici-imalatçı, 64 ithalatçı ve 2 tanıtım amacıyla toplam 107 firma ürünlerini sergiliyor.
Fuarda her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti standı yer alıyor ve Türkiye’nin değişik sektörlerinde hizmet veren, büyük ölçekli sanayi kuruluşlarının tanıtımı ve ürünleri sergileniyor.
39. KKTC Uluslararası Fuarı, pazar - perşembe günleri arasında 19.00 - 23.00; cuma-cumartesi günleri ise 19.00- 24.00 saatleri arasında ziyarete açık.


Lunaparka ilgi büyük
Fuar boyunca tasarlanan sosyal, kültürel ve eğlence etkinlikler de devam ediyor.
Çocukların eğlenmesi için lunaparkın da açıldığı fuarda katılımcıları ve ürün gruplarını içeren fuar kataloğu ziyaretçilere ücretsiz dağıtılıyor.
Fuarda birbirinden çeşitli stantlar kuruldu. Yiyecek, konfeksiyon, bijuteri ve içecek satışa sunuldu. Birçok firmanın katıldığı ve ürünlerini tanıttığı fuara, vatandaşların yoğun katılımı oldu. Bazı şirketler ürün fiyatlarını sabit tutarken, bazısı ürünlerinde fuara özel kampanya uyguladı. 

Kim ne dedi?

Kaan Denizalp (Alu Denizalp)
“Fuarımız ilgi gördü. İnsanlarımız geliyor. Standımıza ilgi yoğun. Her yıl olduğu gibi yeniliklerimizle beğeni görüyoruz. Bu yıl yine büyük bir kampanyamız var. AluDenizalp yazıp 3131’e her SMS gönderene bir evinin tüm alüminyum kapı ve pencerelerinin hediyesi kazanan bir şanslımıza, ayrıca her gönderene de %15’ten başlayan indirimler vardır. Bize uğramayı unutmayın.”

Ali Karşılı (Kemal Paralik)
“Halkımızın ilgisi artıyor. İlk günler biraz tenhaydı. Stantlar ziyaret ediliyor. Su depolarında fuara özel kampanyalarımız var. Bunun yanında güneş enerji sistemlerinde, termosifon sistemlerinden kampanyalar var. Elimizden geldiği kadar vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Halil Önalt (Kale Boya)
“39. Tüketim fuarındayız. İnşallah hayırlı olur. Şimdilik gayet güzel geçiyor. Bu yıl ki beklentilerimiz daha fazla. Çünkü yepyeni ürünlerle geldik. Her yıl 3-4 yeni ürün çeşidiyle katılıyoruz. Bu yıl daha da hazırlıklı geldik tüm halkımızı standımıza bekliyoruz. Halkımızın katılımı geçmiş yıllara göre çok fazla. Türkiye’nin ünlü sanatçılarından ve Kale Boya’nın reklam yüzü Vatan Şaşmaz da bu yıl aramızdadır.”

Vatan Şaşmaz
“Burada, Kale Boyalarını tanıtan ama aynı zamanda eğlenceli ve renkleri de tanıtan oyunlarımız oluyor. Bu fuarı renklendirmek, neşelendirmek, dikkat ve kişi sayısını çekmek bizlerin görevi. Ben de kale boyanın yüzü olarak burada destek vermek için İstanbul’dan geldim.”


Tevfik Boztuna (İstikbal, Bellona ve Mondi Kıbrıs bayisi)
“Fuara karşı oldukça ilgi var. Ürünlerimizde paket olarak özel kampanyalar uyguladık. Yatak odası, yemek odası ve koltuk takımı çeyiz setine 4.500 Lira fiyat koyduk. Bu da fuar dolayısıyla oldu.”

Mert Köse (Termikel)
 “Fuara yoğun bir katılım oldu. Vatandaşlar oldukça ilgi gösteriyor. Fuar için özel bir kampanya yapmadık. Fiyatlarımız aynı. Fuar sonrası promosyon ve kampanyalarımız olacak. Ayrıca fiyatlarda indirim de yapılacak.”

Fahri Doğan (Pakduş)
“Firma olarak banyo dolaplarında ve duş kabinlerinde kampanya yaptık. Bu kampanyamız tüm yaz boyunca devam edecek. Ürünlerimiz Türk malı ve garantili ürünleridir. Markamız yedek parça konusunda sektör lideridir. Fuara yıllardan beridir katılıyoruz fakat bu yıl fuarın yeterli reklamı yapılmadığını düşünüyorum. Buna rağmen katılım yoğun oldu.”

Hasan Günsel (Sunsel Ltd.)
“Fuara bu yıl katılımın biraz düşük olduğunu düşünüyorum. Fuarda satış yapmıyoruz. Ürünleri burada sergileyip tanıtıyoruz. Almak isteyenlere şirketten satış sağlıyoruz. Yaklaşık 10 yıldan beridir her sene katılıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473