banner564

Liberalizmi anlattı

LDP eski Başkanı Cem Toker ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda seminer verdi

Liberalizmi anlattı
banner598
Denizhan TECİK 
Türkiye’deki Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) eski başkanı Cem Toker, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünde 'Günümüz Siyasetine Liberal Bir Bakış' konulu seminer verdi. 
Türkiye’de 12 sene genel başkanlık olmak üzere 21 seneye yakın siyasette bulunduğunu anlatan Toker, en zevk aldığı anların üniversitelerde gençlerle yaptığı sohbetler olduğunu ifade etti.
Toker konuşmasının devamında şunları aktardı, “Gençlerle yaptığım sohbetler dışında siyasetten zevk almadım. Çünkü benden önceki nesil benim ne anlattığımı anlamadı ama gençlik anladı. Benim inandığım tek bir siyasi düşünce var; o da liberal demokrasi. Onun için bunu misyonerliğini üstlendim. Benim nesil bunu anlayamadı, biz de anlatamadık. Türkiye’de Ortadoğu coğrafyasında liberal demokrasiyi pazarlamak domuz eti pazarlamaktan çok daha zor ve bu kabul görünmüyor ama bu benim inancımı değiştirmedi.  Buna rağmen Türkiye’de Liberal demokrasiyi benimseyen bir grup var.”

“Liberalizm bir özgürlük felsefesidir”
Cem Toker Liberal demokrasinin temel ilkelerini ise şu şekilde anlattı: “Bu işin teorisine değinecek olursam; nasıl ki bu CHP’nin altı oku vardır, liberal demokrasinin de 5 tane temel ilkesi vardır. Partiye birisi katılıp görev almak istediği zaman bu şablonu oturtmalı ve ona göre yanıt vermelidir. Liberalizm bir özgürlük felsefesidir. İnsanları geliştiren özgürlüktür. Nasıl bitkiyi geliştiren güneş su ise İnsanları sadece ve sadece özgürlük geliştirir. Aykırı insanlara özgürlük vereceksin. Liberal demokrasinin birinci kuralı budur.”

“Kapitalizme inanıyorum”
Cem Toker konuşmasının sonunda kapitalizmin önemine değinerek, “Son olarak Ben hayatımda hiç işveren olmadım ama ben kapitalistim sonuna kadar kapitalizme inanıyorum. Bugün gördüğümüz her şeyi kapitalizme borçluyuz. Çünkü insanoğlu yaratıcı ve risk almayı seviyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474