banner564

Liderlere çağrı

DEV-İŞ ve PEO, Derinya ile Aplıç kapılarının mümkün olan en kısa sürede açılmasını istedi

Liderlere çağrı
banner598

 DEV-İŞ ve PEO, Derinya ve Aplıç kapılarının mümkün olan en kısa sürede açılmasını talep ederek, iki lidere de bugüne kadar sağlanan görüş birliklerini koruyarak, yaratıcı bir yaklaşımla müzakere süreci yönünde birlikte ilerlemeleri çağrısında bulundu. 

DEV-İŞ ve PEO Yürütme Kurulları,  PEO Merkezi’nde bir araya geldi. 

DEV-İŞ’ten yapılan açıklamaya göre görüşmede, 2017 yılı için üzerinde anlaştıkları ortak faaliyetler programının yaşama geçiriliş sürecinin değerlendirmesi yapıldı ve 2018 yılı ortak faaliyetler programının çerçevesi üzerine anlaşıldı. 
Açıklamada, PEO ve DEV-İŞ’in, Kıbrıs sorununun çözümünün, ülkenin ve halkın yeniden birleşmesinin en önemli ortak öncelik ve acil gereksinim olmaya devam ettiği görüşünde olduğu belirtildi. 
Her iki örgüt de Derinya ve Aplıç kapılarının mümkün olan en kısa sürede açılmasını talep etti. 
Açıklamada, 2017 yılında yaşama geçirilen ortak faaliyetler programıyla ilgili olarak, iki örgütün çok sayıda etkinliği başarıyla yaşama geçirdiği değerlendirmesi yapılarak, bazı etkinliklere yer verildi. 

Nekibzade de çağrıda bulundu
Öte yandan Lefke Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Vehit Nekibzade, Aplıç ve Derinya kapılarının mutlaka eş zamanlı olarak açılması gerektiğini kaydederek, iki toplumun yönetimlerine “Üzerinize düşeni yapınız” diyerek seslendi.
Sınır kapıları konusunda yazılı açıklama yapan Vehit Nekibzade, Aplıç’ın açılma zamanının gelip geçtiğini, Güney’deki çalışmaların bilerek veya bilmeyerek uzatıldığını, Şubat 2018 hedefinin Eylül 2018’e ertelenmesinin hoş olmadığını söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473