banner564

Liderlere destek

CTP ile AKEL, müzakere sürecinin takip edilmesi için ortak komite kurulmasına karar verdi

Liderlere destek
banner598
CTP ile AKEL heyetleri dün Lefkoşa'da CTP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası basına ortak açıklama yapıldı.
Görüşmeye, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat başkanlığındaki heyet ile AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu başkanlığındaki heyet katıldı.
Görüşmeden sonra yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs'ta yıllardır Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların barış ve dayanışma içerisinde yaşaması için mücadele verdiklerini belirten CTP ile AKEL, "müzakere sürecinin takip edilmesi ve liderlere destek olunması için ortak komite kurulmasına" karar verdi.
Yakın bir sürede kurulacak ortak komite; müzakereleri yakinen takip edecek ve bir yandan sorunların çözümü konusunda öneriler geliştirerek, liderlere yardımcı olmaya çalışacak, diğer yandan da kamuoyunu doğru yönde bilgilendirme görevini üstlenecek.
CTP ile AKEL, kayıp şahısların bulunması için her iki topluma da çağrıda bulunarak, kayıplarla ilgili bilgi sahibi olanların, kayıp şahısların bulunabilmesi için bildiklerini Kayıp Şahıslar Komitesi ile paylaşmasını istedi.
CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, AKEL ile çok güzel bir görüşme yaptıklarını belirtti.
Talat, barışa olan bağlılıklarını bir kez daha ifade ettiklerini belirterek, Kıbrıs sorununun çözümü aşamasında barış gününün anlamını ve önemini iki parti olarak bir kez daha teyit ettiklerini vurguladı. 
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da, Talat ile ekibine teşekkür ederek, bugün CTP ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473