banner564

Mağusa Limanı dökülüyor

Erhürman, “Turizmin bu ülkede öncü sektör olduğunu iddia ediyorsanız bunun gereklerini de yerine getirmelisiniz” diyerek hükümeti eleştirdi

 Mağusa Limanı dökülüyor
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) yetkilileri bölge ziyaretleri kapsamında Mağusa’yı ziyaret etti. CTP’den yapılan açıklamaya göre, kent çarşısını ve limanı ziyaret eden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet, limanda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
   Erhürman, ziyarette yaptığı konuşmada, liman iskelesinin 1903 yılında yapıldığını, yapıların bir ömrü olduğunu ve bu kadar uzun süre önce inşa edilmiş yapılarda yıkılma riskinin yüksek olduğunun bilinmesi gerektiğini belirtti.
   Tufan Erhürman, “Yapılması gereken, yıkılmasını beklemek değildi. Plansız, öngörüsüz bir hükümetle karşı karşıyayız. Halkın öncelikleri onların öncelikleriyle örtüşmüyor” dedi.
   Tufan Erhürman, turistlere yönelik yat turları için ayrı bir iskele bulunmadığını ve turizmden daha fazla gelir elde etmek için plan ve programlar yapılması gerekirken, yaşanan sorundan dolayı yat turizmiyle uğraşanların programlarını iptal etmek zorunda bırakıldığını belirtti.
   Erhürman, “Turizmin bu ülkede öncü sektör olduğunu iddia ediyorsanız bunun gereklerini de yerine getirmelisiniz” dedi.
   Limandaki çevre sorunlarına da değinen Erhürman, makyaj çalışmalarının dışında 1974’ten beri limana neredeyse bir çivi çakılmadığını belirtti. Balıkçıların da limanda ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarının açık olduğunu söyleyen Erhürman, “Turizmden kazanacaksınız, turizm için hiçbir şey yapmıyorsunuz. Balıkçılık sektörünü geliştireceksiniz, kılınızı bile kıpırdatmıyorsunuz. Çünkü derdiniz bu halkın gelirini artırmak ve adil paylaşımı sağlamak değil. Bu zihniyetle buraya kadar” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473