banner564

Mağusa’da şok baskın

Facebook sayfasında tabancalı fotoğraf paylaşan İbrahim Karabulut’un evinde arama yapan polis, yasadışı terör örgütüyle ilgili yayın ve harici bellek buldu

Mağusa’da şok baskın
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Elinde tabanca ile çektirdiği fotoğrafı kişisel facebook sitesine koyan İbrahim Karabulut’un, paylaşımı polis tarafından ihbar olarak kabul edildi.
Karabulut’un evine baskın düzenleyen Adli Şube ekipleri, yaptığı aramalarda, bir adet gazete, çok sayıda dergi ve kitap ile içerisinde bölücü örgütlere ait dosyaların bulunduğu harici bellek ele geçirdi. 
Polis yaptığı araştırma sonucunda gazetenin de bölücü terör örgütlerinin menfaatine yayın yapan ve Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanan yayınlar arasında olduğunu belirledi. Polis tarafından tutuklanan İbrahim Karabulut, dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Facebook paylaşımı harekete geçirdi
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Tukay Alper, 20 Mart 2017 tarihinde, Facebook hesabında elinde tabanca ile fotoğraf paylaşan zanlının, paylaşımının ihbar olarak kabul edildiğini ve evine bir baskın düzenlendiğini söyledi. Evde yapılan arama neticesinde, bir adet gazete, bir adet harici bellek ile çok sayıda dergi ve kitabın ele geçirildiğini anlatan Alper, yapılan araştırma sonucu, gazetenin, Bakanlar Kurulu tarafından yasadışı ilan edilen terör örgütlerinin menfaatine yayın yapan gazetelerden olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Dergi ve kitaplar araştırılacak
Dergi ve kitaplarında terör örgütleri menfaatine olup olmadığının araştırılacağını belirten Alper, soruşturmanın henüz tamamlanmamakla beraber zanlının müdahale edebileceği kısmının tamamlandığını ifade ederek, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Harici bellekte bölücü örgüte ait dosyalar var
Zanlı avukatı İbrahim Demirtaş’ın sorusu üzerine, Alper, harici bellek içerisinde de bölücü örgüte ait dosyalar olduğunu söyledi. Alper ayrıca zanlının gazete, dergi ve kitapların ablasına ait olduğunu da iddia ettiğini kaydetti.

2 kişi kefil oldu
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının, KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin, 15’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmeleri şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474