banner564

Mahkemenin ‘en uzun’ günü

Gazimağusa’daki ‘çete hesaplaşmasına’ katılanların 17’si cezaevine gönderildi

Mahkemenin ‘en uzun’ günü
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Kaza Mahkemesi binası karşısında bulunan park yerinde 20 Ağustos Perşembe gün çıkan kavga ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Gazimağusa’da sabah saat 11.00’de başlayan ve gece 23.00 sıralarında sonuçlanan duruşmada, İsmet Felek grubunda tutuklu bulunan 11 zanlı ile Uçanok grubunda bulunan 6 zanlı davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilirken, Uçanok grubundan 3 zanlı teminat ile serbest bırakıldı. 
İki grup dün yine farklı saatlerde mahkeme huzuruna getirildi. Uçanok grubunun sabah 11.00 sıralarında başlayan duruşması öğleden sonra saat 15.00 sıralarında sonuçlanırken, Felek grubunun 16.00’da başlayan duruşması akşam saat 22.30’a kadar sürdü. Mahkeme Özcan Hangün’ü 3, İsmet Felek ile Mustafa Ömer Satıağalar’ı 2 ayı geçmemek şartı ile davları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderirken diğer zanlılar 1 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Uçanok’un el işareti ile başladı
Mahkeme huzuzuna öncelikle Uçanok grubundan Ali Osman Uçanok, Abbas Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Mehmet Akdemir, Cevat Beyazyüz, Hamdin Gökhan, Mehmet Ali Uçar ve Hasan Demir isimli zanlılar çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Ulaş Ursavaş, zanlıların 20 Ağustos 2015 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi karşısındaki park yerinde meydana gelen büyük kavga olayı  ile ilgili tutuklu bulunduklarını anımsattı. Mahkeme çıkışında Zanlı 1 Ali Osman Uçanok’un el işareti ile olayların başladığını anımsatan Ursavaş, tüm zanlıların Özcan Hangün ile Mustafa Ömer Satıağalar’ı darp etmesinin yanı sıra,  zanlı 2 Abbas Uçanok’un Mustafa Ömer Satıağalar’ı 26 cm uzunluğunda bıçak ile yaraladığını, Kamil Uçanok’un  tecavüzkar alet ile Mustafa Ömer Satıağalar’a vurduğunu ve Hamdin Gökhan’ın sopa ile Cüneyt Arık’ın aracının camını kırarak kasti hasara uğrattığını söyledi.

Öldüresiye dövüldü
Özcan Hangün’ün zanlılar tarafından öldüresiye dövüldüğünü belirten Ursavaş, doktor ile yaptıkları görüşmede doktorun kendilerine Özcan Hangün’ün yapılı olması ve bünyesinin sağlam olmasından dolayı hayatta kaldığını söylediğini aktardı. 
Zanlıların işlemiş olduğu suçun büyük infial yarattığını söyleyen Ursavaş,  zanlıların serbest kalması halinde daha büyük olayların yaşanabileceğini aktardı. 
Zanlıların serbest kalmaları durumunda halen daha aramakta oldukları emarelere de etki edebileceklerini işaret eden Ursavaş,  mesele ile ilgili henüz aranmakta olan 1 şahsın daha olduğunu söyledi. 
Ursavaş; Ali Osman Uçanok, Abbas Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Mehmet Akdemir, Cevat Beyazyüz’ün 3 ayı geçmemek üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini talep ederken Hamdin Gökhab, Mehmet Ali Uçar ve Mehmet Akdemir’in mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmalarını talep etti. 

Zanlıların avukatı talebi yersiz buldu 
Savcı Ahmet Özlemler talep edilen cezaevi süresini 1 ay ile sınırladı. Zanlı avukatı cezaevi talebinin yersiz ve mesnetsiz olduğunu iddia ederek itirazda bulundu. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer,Ali Osman Uçanok, Abbas UçanokHüseyin  Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Mehmet Akdemir ve Cevat Beyazyüz’ün 1 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verirken, Hamdin Gökhan, Mehmet Ali Uçar ve Hasan Demir isimli zanlıların 3 bin TL nakdi kefalet yatırması, KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 30’ar bin TL’lik şahsi kefaletleri ve haftada bir en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücudda bulunmaları şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.


Uçanok Grubu gitti Felek Grubu geldi…
Uçanok’ların ardından öğleden sonra Felek grubundan Özcan Hangün, İsmet Felek, Mustafa Ömer Satıağalar, Cüneyt Arık, Akif Uygur, Mustafa Karakartal, Emirali Bata, Ümit Öztilkiler, Çağrı Kılınç, Halil Güvence ve Adem Sakızcıoğlu mahkemeye getirildi. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Ulaş Ursavaş, zanlı 1 Özcan Hangün’ün 20 Ağustos 2015 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi binasının karşısında bulunan park yerinde bir polis memurunun belinden almış olduğu tabancayı polis müfettiş muavini Asım Başaranel, polis memuru Güralp Sayılı ve bir basın mensubuna doğrultup tetik düşürerek katle teşebbüste bulunduğunu anımsattı. 

Felek, hastaların huzurunu kaçırdı…
Zanlı 2  İsmet Felek ve diğer zanlıların aynı gün Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne giderek hastanede tadavi olan hastalarında huzurunu kaçıracak ve tedirgin edecek şekilde kanunsuz topluluk oluşturarak hastane acil servisine zorla girdiklerini ve tedavi gören Ali Osman Uçanok, Ahmet Uçanok ve Kamil Uçanok’u darp ettiklerini anlatan Ursavaş, zanlı 1, zanlı 3, zanlı 4 ve zanlı 5’in hali hazırda gündemde olan benzer meseleleri olduğunu söyledi. Meselenin büyük infiale yol açtığını belirten Ursavaş, zanlıların 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini talep etti. Savcı Ahmet Özlemler; Özcan Hangün’ün 3 ayı geçmemek üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep ederken,  bu süreyi zanlı 2 İsmet Felek ve Zanlı 3 Mustafa Ömer Satıağalar için 2, diğer zanlılar için ise 1 ay ile sınırlandırdı.

Felek: Uçanok ile aramda husumet yok
Mahkemeye yeminli şahadette bulunan zanlı 2 İsmet Felek, Ali Osman Uçanok’u darp etmesi için bir nedeninin bulunmadığını, Uçanok ile aralarında bir husumet olmadığını aksine 9 yıldır arkadaş olduklarını iddia etti. 
Konu olayın yargılanmaktan kaçmasını gerektirecek bir olay olmadığını söyleyen Felek,  olay günü sadece Özcan Hangün’ü hastaneye götürdüğünü ve olaylar ile ilgisi olmadığını iddia etti.

Zanlı yakınları fenalık geçirdi
Zanlı avukatları talep edilen cezaevi sürelerine itirazda bulundu. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, kamuoyunda infial yaratan meselenin Ağır Ceza Mahkemesi gündeminde görüşüleceğinede vurgu yaptıktan sonra zanlı 1 Özcan Hangün’ün 3, zanlı 2 İsmet Felek ile zanlı 3 Mustafa Ömer Satıağalar’ın 2’şer ve diğer zanlıların ise 1 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.
Mahkeme çıkışında zanlı yakınları isyan ederek fenalık geçirdi. Polis geniş güvenlik önlemleri altında zanlıları Merkezi Cezaevi’ne nakletti.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473