banner564

“Mal bana ait”

Narkotiğin kiralık arabada ele geçirdiği uyuşturucu ile ilgili tutuklanan 2 zanlıdan biri olan Hüseyin Şirin suçu kabullendi

“Mal bana ait”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da önceki gün öğle saatlerinde, kiralık bir araç içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarını alarak harekete geçen Narkotik Şube ekipleri, konu aracı sanayi bölgesinde tespit ederek durdurdu. 
Araç içerisinde arama gerçekleştiren Narkotik Şube ekipleri, “1 gram sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulurken, araç sürücüsü Hüseyin Şirin ile araçta yolcu olarak bulunan A.O isimli şahsı gözaltına aldı. 
Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Hüseyin Şirin, “uyuşturucu madde bana ait, diğer arkadaş arabaya binerken uyuşturucu madde olduğundan haberi bile yoktu” dedi.
A.O ise “Arabada uyuşturucu madde olduğunu polis operasyon yaptıktan sonra öğrendim” diyerek kendini savundu.

İhbar doğru çıktı
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, 25 Nisan 2017 tarihinde, kiralık bir araçta uyuşturucu madde olduğu bilgisini aldıklarını ve konu aracı aynı gün saat 13.30 sıralarında,  Gazimağusa’da sanayi bölgesinde tespit ederek durdurduklarını söyledi. 
Araç içerisinde bulunan zanlılar Hüseyin Şirin ve A.O’nun alıkonulduğunu ve araç içerisinde arama yapıldığını anlatan Kavaz, aracın sol ön yolcu koltuğunun altında bir kağıt içerisinde sarılmış halde 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını söyledi.

Madde analize gönderilecek
Soruşturmanın henüz yeni başladığını ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin analiz edilmek üzere Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderileceğini belirten Kavaz, ayrıca uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin içerisinde bulunduğu kağıt parçasının da parmak izi incelemesine gönderileceğini ifade etti. Kavaz soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.

“Arkadaşın uyuşturucudan haberi yok”
Yargıç Hazal Hacımulla’nın söz vermesi üzerine kendini savunan zanlılardan Hüseyin Şirin, “Arkadaşın uyuşturucudan haberi yoktu, uyuşturucu madde benimdir” şeklinde konuşurken, zanlı 2 A.O ise araçta uyuşturucu madde olduğunu polis operasyonunun ardından öğrendiğini savundu.
Huzurundaki şahadet ve zanlıların beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2’şer gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474