banner564

Maliye’den veto

Elektrik Kurumu’nun akaryakıt kredisini onaylamayan hükümet, Akıllı sayaç ihalesini de engelledi

Maliye’den veto
banner598
Ufuk ÇAĞA
   Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) tarafından 140 bin 300 adet akıllı sayaç alımı için açılan ihale, maliyenin vetosu ile iptal edildi. Maliye Bakanlığı, borç içinde yüzen kurumun, 60 milyon TL ek borçlanmaya gitmesini engellerken, enerji üretiminde kullanılan akaryakıt alımı için kredi talebine de onay vermedi.
   Akıllı sayaç ihalesinin iptal edilmesi sonrasında Diyalog’a konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim “şu anda Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan sıkı para politikası nedeniyle ihale maliyeye takıldı” dedi.
   Akim, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:
   “İlgili bakanlıktan bizlere, ‘siz bu kadar yüksek miktarda kredi alıyorsunuz ama akaryakıt için de kaynak bulmanız lazım, Bakanlar Kurulu, kurumun enerji üretiminde kullandığı akaryakıt için kredi almasına onay vermedi’ uyarısı yapıldı. Bu bağlamda Kıb-Tek Yönetim Kurulu olarak biz de yeniden toplanarak oybirliği ile ihaleyi iptal ettik.” 
   “Alınan karar gereği 140 bin 300 sayacı toptan ve borçlanarak almak yerine, az az ve kendi imkanlarımızla peşin alacağız” diyen Akim, ilk etapta Ağustos ayının ilk haftasında 33 bin akıllı sayaç için yeniden ihaleye çıkılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474