banner564

Maliyeti 750 bin TL

Alsancak’ta 10 bin metrekarelik alanda inşa edilen Rekreasyon ve Park Alanı hizmete girdi

Maliyeti 750 bin TL
banner598
Uğur İrtem
Alsancak Belediyesi Rekreasyon ve Park Alanı hizmete girdi. Alsancak Belediyesi’nin öz kaynakları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Koordinasyon Ofisinin katkılarıyla River Side Otel yakınlarında inşa edilen Rekreasyon ve Park Alanı’nın açılışını Başbakan Hüseyin Özgürgün gerçekleştirdi.
Alsancak Salhane Sokak’ta 10 bin metrekarelik alanda 750 bin TL’ye mal olan Rekreasyon ve Park Alanı; kafe, açık hava spor alanı, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, dinlenme alanları, süs havuzları, mini hayvanat bahçesi, organik bahçe ve yürüyüş yolarından oluşuyor.  Bu çerçevede dün, saat 14:00’te rekreasyon alanının bulunduğu Salhane Sokak’ta tören düzenlendi. Törene, Başbakan Hüseyin Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, bazı milletvekili ve üst düzey yetkililerle Alsancaklılar katıldı.

Ataser: Alsancak büyümeyi hak ediyor
Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser yaptığı konuşmada, Alsancak’ın her geçen gün nüfus ve fiziki olarak büyüyüp geliştiğini belirterek, beldenin kültürel, sosyal ve altyapı eksikliklerini tamamlama amacıyla uğraş vermekte olduklarını söyledi. Alsancak için; “Kıbrıs’ın incisi, turizmin kalbi Alsancak, büyümeyi hak ediyor” diyen Ataser, belediye olarak Alsancak’ı daha da geliştirmek için yatırımlara devam edeceklerini kaydetti.

Özgürgün: Güzel bir proje
Başbakan Hüseyin Özgürgün ise, Fırat Ataser için; “genç, dinamik ve halkına hizmet etmekten heyecan duyan bir belediye başkanı” diyerek, onun beldede birçok güzel projeyi hayata geçirdiğini kaydetti. Bölge halkına hizmet için büyük bir heyecanla çalışan Alsancak Belediye Başkanı Ataser’e, yardım ve destek vermekten mutluluk duyduğunu dile getiren Özgürgün, özellikle yakında hayata geçecek Milli Park projesinin çok güzel ve değişik bir proje olduğunu söyledi.

Ek derslik, spor alanı ve tribünleri de hizmete girdi
Öte yandan Alsancak İlkokulu’na yapılan 8 ek derslik, spor alanı ve tribünler dün yapılan törenle hizmete girdi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2017, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473