banner564

Maraş korkusu

Sadece Derinya plajının açılmasına yönelik karar bile güneyde paniğe yol açtı

Maraş korkusu
banner598
Raif DOĞRU
Gaziğamusa Belediyesi ile Güvenlik Kuvvetleri arasında Derinya Halk Plajı’nın açılmasına ilişkin anlaşma imzalanması, Güney Kıbrıs’ta geniş yankı uyandırdı. Sözde Maraş Rum Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Türk tarafınca alınan bu kararın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 550 ve 789 sayılı kararlarına aykırı olduğu belirtildi.
Derinya plajının açılmasıyla ilgili kararın, Crans Montana Konferansı’nın başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından alındığına dikkat çeken Rum haber kanalları, konuyla ilgili gelişmelerin dikkatle takip edildiğini bildirdi.
Sözde Maraş Rum Belediyesi de, bu tür adımların ‘İki toplumlu, adil ve yaşayabilir çözüm bulma çabalarına olumsuz etki yaptığını’ iddia ederek, Türk tarafının geri adım atmasını istedi.
Ajans haberlerinde, Maraş’ın eski sakinlerinin de gelişmelerden büyük üzüntü duyduğu kaydedildi.

Yunan bayrakları söküldü
Bu arada  faşist EDEK Partisi ile Dayanışma Hareketi tarafından yapılan ortak açıklamada, Güney Kıbrıs’taki 4 farklı yerden Yunan bayraklarının indirildiğine dikkat çekildi.
Yapılan bu harekete sert tepki gösteren partiler, bayrak indirme eyleminin özellikle Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın adayı ziyaret ettiği bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti.
Pancyprian Gymnasium, Ayios Lazaros Kilisesi, Eleftheriya Meydanı ve bir başka yerde Yunan bayraklarının indirilerek, yerlerine Yunancave Türkçe yazılı ‘Birleşik Kıbrıs’ bayraklarının asıldığı iddia edildi. 
Yapılan açıklamada, azınlıkta olan ideolojik bir grup tarafından gerçekleştirilen bu hareketin cezasız bırakılmaması istendi ve bölgedeki kamera kayıtlarının icelemeye alındığı bildirildi.
Faşist ELAM tarafından yapılan açıklamada ise, Yunan bayraklarını indirenlerin cezalandırılacağı bildirildi.

Türk düşmanlığı dorukta
ELAM’ın, 20 Temmuz 1974 barış harekatı’nın 43’üncü yıldönümü münasebetiyle bu gece saat 19.30’da Ledra Palace sınır bölgesinde yapacağı eylem için Rum halkına gün boyu çağrı yapıldı.
ELAM’ın “Tüm Türkler Kıbrıs’tan dışarı’ sloganıyla gerçekleşecek eylem için Rum halkını Yunan bayraklarıyla toplanmaya çağırdığı bildirildi.
Olası gelişmelerin dikkate alınarak, Kıbrıslı Türklerin bugün güneye geçmesinin güvenlik açısından sakıncalar yaratabileceği belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473