banner564

Maraş operasyonu

FETÖ propagandası yapan kitapları kuyuya atarken fark edilen Astsubay kardeşler kısa sürede tutuklandı

Maraş operasyonu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
    Gazimağusa’da geçtiğimiz hafta biri polis 4 kişinin FETÖ terör örgütü propagandası yapan yayınlar nedeniyle tutuklanmasının ardından, bu kez Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde astsubay olarak görev yapan 2 kardeş tutuklandı.
   FETÖ terör örgütü liderinin kaleme almış olduğu kitap ile Zaman gazetesi yayınlarını Maraş bölgesinde bulunan kuyuya atarak, araba ile olay yerinden uzaklaştığı iddia edilen 2 kardeş, görgü tanıklarının ifadesi üzerine kısa sürede polis tarafından tutuklandı.
   Adem Bilgin ile Ahmet Bilgin’in araç plakasını cep telefonu ile kaydeden 2 görgü tanığı polisin işini kolaylaştırdı.
    Zanlı Adem Bilgin ile Ahmet Bilgin, dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Ömür Dalkıran; 13 Ağustos 2017 tarihinde saat 16.30 sıralarında, Maraş bölgesi Piyale Paşa mahallesinde, yol kenarında bulunan boş bir arazideki kuyu içerisine, bölgeye beyaz bir araç ile gelen 2 erkek şahıs tarafından kitaplar atıldığı yönünde bilgi aldıklarını ve olay yerine intikal ettiklerini söyledi.
Araç plakasının resmini çektiler
Olay yerine gittiklerinde, 2 tane görgü tanığına ulaştıklarını ve bu görgü tanıklarının kendilerine beyaz bir araçla gelen 2 erkek şahsın,  bagajdan çıkarmış oldukları bazı kitapları kuyu içerisine attığını ve kendilerini fark etmeleri üzerine kaçtıklarını söylediklerini anlatan Dalkıran, yine görgü tanıklarının aracın kaçtığı esnada cep telefonu ile plakasının resmini çektiklerini ve konu resmi kendilerine gösterdiklerini aktardı.
Kitapları itfaiye çıkardı
    Gazimağusa İtfaiye Şubesi’nden bir ekibin kuyuya inerek terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in kaleme almış olduğu “Dua Mecmuası” isimli kitap ile Zaman gazetesi yayınlarını içeren ve terör örgütü propagandası yapan 14 adet kitabı kuyudan çıkardığını anlatan Dalkıran, konu araç plakasından yapılan inceleme sonucunda da aracın mahkeme huzurunda bulunan zanlı 1 Adem Bilgin’e ait olduğunu tespit ettiklerini söyledi. 
    Adem Bilgin’in ikametgahına gidildiğini ve ev içerisinde arama yapıldığını belirten Dalkıran, evde bulunan flash bellek, masa üstü bilgisayar kasası ve zanlının zimmetindeki miktardan fazla sayıda olan 10 adet merminin emare olarak alındığını ifade etti.
Kardeşi eve gelince yakalandı
     Zanlı 2 Ahmet Bilgin’in de aracı ile birlikte zanlı 1 Adem Bilgin’in evine geldiğini anlatan Dalkıran, bu araçta yapılan aramada da 2 adet FETÖ propagandası yapan kitap ele geçirdiklerini söyledi. Zanlı 2 Ahmet Bilgin’in evinde yapılan aramada da zimmetinde bulundurması gerekenden fazla sayıda bulmuş oldukları 7 adet canlı mermiye emare olarak el koyduklarını belirten Dalkıran, yine ev içerisinden bilgisayar, dahili bellek ve cep telefonunun emare olarak alındığını ifade etti.
Su olup olmadığını kontrol için taş atmışlar
     Zanlıların poliste gönüllü ifade vererek olay yerine gittiklerini kabul ettiklerini ancak kuyuya kitap atmadıklarını savunduklarını ve zanlı 2 Ahmet Bilgen’in kayınvalidesine ait olduğunu iddia ettikleri arazi içerisinde bulunan kuyuda su olup olmadığını anlamak amacıyla taş attıklarını ileri sürdüklerini söyledi. Soruşturmanın henüz yeni başladığını ve alınacak olan ifadelerin olduğunu, emarelerin incelemeye gönderileceğini belirten Dalkıran, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.
   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3 gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473