banner564

Maraton Çarşamba başlıyor

Erken genel seçim nedeniyle aksayan bütçe görüşmeleri Meclis Komitesi’nde 4 günde tamamlanacak

Maraton Çarşamba başlıyor
banner598
KKTC’nin 2018 bütçesinin Meclis komitesindeki görüşmeleri 28 Şubat Çarşamba günü başlıyor.
Bakanlar Kurulu’nun 5 milyar 815 milyon TL olarak onayladığı 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde hızlandırılmış bir programla 4 günde görüşülecek ve 12 Mart’tan itibaren de Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde olacak. Bütçenin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinin 8 gün sürmesi planlanıyor.
Erken genel seçim nedeniyle aksayan bütçe görüşmeleri Meclis Başkanlığı’nın girişimiyle hızlandırıldı.
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, toplumun beklentisi olan 2018 bütçesinin yürürlüğe girebilmesini hızlandırmak için gerekli planlamayı yaptıklarını açıkladı.
TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, birçok kesimin, özel sektörün, devletin kurumlarının ve belediyelerin bir an önce oluşması için beklediği 2018 bütçesinin görüşülmesine Meclis Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde Çarşamba günü başlanacağını söyledi.
Uluçay, 5 Mart Pazartesi sonuçlandırılması öngörülen komite çalışmalarından sonra bütçenin 12 Mart Pazartesi de Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
Uluçay, “Amaç, seçimler dolayısıyla görüşülemeyen ve oluşturulamayan 2018 bütçesini mümkün olan en kısa sürede hayata geçirmektir” dedi.
Meclis Başkanı Uluçay, bütçenin mümkün olan en erken zamanda yasalaşması için katkı koyan başta ana muhalefet UBP olmak üzere tüm milletvekillerine de teşekkür etti.

Komitede kimler var?
7 Ocak erken genel seçiminin ardından Cumhuriyet Meclisi’nde yapılan düzenlemelerle Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde CTP Girne Milletvekili Fikri Toros Başkan, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar Başkan Vekili olarak görev yaparken komite üyeleri de UBP Lefkoşa Milletvekili Olgun Amcaoğlu, HP İskele Milletvekili Mesut Genç, CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, HP Lefkoşa Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu ve UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’dan oluşuyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2018, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474