banner564

Markete götürüp, dönmüş!

Kız arkadaşını görmek için gittiği yuvada 11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Kurbani Üçok tutuklandı

Markete götürüp, dönmüş!
banner598
Zorkun TAŞER
Kurbani Üçok isimli şahıs, Lefkoşa’da Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı SOS Çocuk Yuvası’nda kalan 11 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. 35 yaşındaki Kurbani Üçok daha önce de çocuk doktoru Remzi Gardiyanoğlu’nun kurşunlanması olayında zanlı olarak tutuklanmış ve serbest bırakılmıştı. Lefkoşa’da dün mahkemeye çıkarılan zanlı Üçok’un çocuk yuvasında çalışan kız arkadaşı H.K’yi görmeye gittiği esnada taciz olayını gerçekleştirdiği öne sürüldü. Sık sık çocuk yuvasına gittiği aktarılan zanlının, kız çocuğunun cinsel organını okşadığı ve  kızın annesine olayı anlatması üzerine olayın polise yansıtıldığı belirtildi.

Çocuk yuvasında taciz
“Çocuğa cinsel istismar” suçunu işlediği gerekçesi ile dün duruşmaya çıkarılan zanlının 16 Ekim tarihinde Lefkoşa’da henüz tespit edilemeyen bir yerde 11 yaşındaki kız çocuğunu cinsel olarak taciz ettiği açıklandı. Polis, zanlının 11 yaşındaki kız çocuğunu, pantolonunun üzerinden cinsel organını okşamak suretiyle cinsel olarak taciz ettiğini söyledi. Zanlının yuvada “Anne” statüsünde çalışan H.K isimli kadın bakıcının arkadaşı olduğunu, ziyaret maksadı ile arkadaşını görmeye gittiğini belirtti. Polis, soruşturmanın devam ettiğini ve incelenmesi gereken kamera kayıtları olduğunu söyledi. Polis, şikâyetçinin 11 yaşında bir kız çocuğu ve annesinin  olduğunu belirterek meselenin ciddiyetine vurgu yaparak, zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talep edilen süreye itiraz eden avukatı, zanlının bakıcıyı ziyaret etmek amaçlı yuvaya gittiğini, çocuğu daha önceden tanıdığını belirterek, bakıcının izni ile çocuğun zanlının aracına bindiğini ve birlikte markete gidip beş dakika içerisinde döndüklerini öne sürdü. 

Suç hakkında kanıt olmadığı iddia edildi
Savunma, bakıcının ifadesinde zanlının böyle bir suç işleyemeyeceğini söylediğini açıklayarak, sadece bir kişinin şikâyeti ile zanlının tutuklandığını, zanlıyı olaya bağlayacak bir kanıt olmadığını ileri sürdü. Tutukluluk süresinin olayın aydınlatılması ve kamu yararı gösterilerek talep edildiğini kaydeden savunma, olayın medyada yer alacağını, zanlının kişisel olarak etkileneceğini, sosyal hayatının zarar göreceğini ifade etti. Savunma, kamu menfaatinin yanı sıra zanlının kişisel haklarının da gözetilmesi gerektiğini vurguladı. Üç günlük süreye itiraz eden savunma, 2 günlük sürenin yeterli olacağını vurguladı. Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının tahkikat amaçlı tutulduğunu ve üç gün süre ile tutuklu kalmasının talep edildiğini, savunmanın yeterli kanıt olmadığını ileri sürdüğünü belirterek, soruşturma amaçlı bir kişinin tutuklanması için şüphe olmasının yeterli olduğunu, meselenin ciddi boyutları bulunduğunu söyledi. Yargıç, zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473