banner564

"Masadan kaçan  hep Rumlar oldu"

Girne’de bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile buluşan AK Partili Eker, Kıbrıs sorunu hakkında açıklamalar yaptı

"Masadan kaçan  hep Rumlar oldu"
banner598

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Türkiye'nin Kıbrıs'ta kalıcı, adil, onurlu, iki taraflı, iki toplumlu çözümden ayrı durmadığını, bunu desteklediğini belirterek, "Türkiye, her zaman bunun oluşması için masada oldu. Her seferinde masadan kaçan taraf Rumlar oldu." dedi.
KKTC'de temaslarda bulunan Eker ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Girne'deki otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Eker, Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekatı'nı soydaşlarının hak ve hukukuna sahip çıkmak için yaptığını belirterek, Türkiye'nin 2004 yılındaki Annan Planı'na destek verdiğini, Kıbrıs Türk toplumunun da buna olumlu yaklaşarak referandumda "Evet" dediğini anımsattı. 
Avrupa Birliği'nin (AB) Rum tarafını Annan Planı'na "Hayır" demesine rağmen birliğe aldığına dikkati çeken Eker, AB'nin iki yüzlülüğünün, çifte standardının bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.  
Eker, Türkiye'nin Kıbrıs'ta kalıcı, adil, onurlu, iki taraflı, iki toplumlu bir çözümden ayrı durmadığını, bunu desteklediğini belirterek, "Türkiye her zaman bunun oluşması için masada oldu. Her seferinde masadan kaçan taraf Rumlar oldu." dedi. 
Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkının daha müreffeh, daha özgür yaşaması için bütün çabaları desteklediğini, desteklemeye de devam edeceğini dile getiren Mehdi Eker, "Türkiye, KKTC'ye su temini projesinde olduğu gibi birçok projeyi yapmaya devam edecek. Desteğimiz, sizin daha onurlu biçimde varlığınızı devam ettirebilmeniz için bundan sonraki süreçte de devam edecek." diye konuştu. 
Toplantının ardından Eker ve Demiröz, başkent Lefkoşa'daki AK Parti KKTC Temsilciliğini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473