banner564

Masaya davet!

Maliye Bakanlığı önünde eylem yapan sendikalar, protokol görüşmelerinin başlamasını talep etti

Masaya davet!
banner598
 Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) sendikalarından yetkililer Maliye Bakanlığı önünde protokol görüşmesi yapılması talebiyle eylem yaptı. Eylemciler Maliye Bakanlığı önüne masa ve sandalye getirdi. KTÖS ve KTOEÖS eylemde “Geleneksel Maliye Bakanını Masaya Oturtma Eylemi” yazılı pankart açtı.
KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel eylemde yaptığı konuşmada, hükümeti sermaye yanında yer almakla suçladı. Hükümetin çalışanları, işsizleri ve dar gelirlileri zor durumda bırakacak uygulamalar yaptığını iddia eden Gökçebel, maaşlarla ilgili yapılan son düzenlemeyle çalışanlara zarar verildiğini savundu.
Çalışma hayatında ciddi sıkıntılar olduğunu, çalışanların tek diyalog masasının protokol görüşmeleri olduğunu ve bunun ortadan kaldırıldığını iddia eden Gökçebel, çalışma barışı için protokol görüşmelerinin şart olduğunu ifade etti.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil Maliye Bakanlığı’nın sendikalarla bir araya gelmesinin yasal zorunluluk olduğunu söyleyerek, “Ancak Bakanlık bütçe hazırlandıktan sonra sendikaları masaya çağırıyor” diye konuştu.
Gökçebel ve Elcil’den sonra KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, KTAMS, Kamu-Sen ve Kamu-İş adına açıklama yaptı. Hükümetlerin değiştiğini ancak yaşananların değişmediğini söyleyen Kaptan, “Çünkü hükümetlerin çalışanlara bakış açısı değişmiyor. Ben yaptım oldu mantığı değişmiyor” diye konuştu.
Hükümetin sendikalarla bütçe görüşmeleri başlamadan önce görüşmesi gerektiğini söyleyen Kaptan, yasa gereği olan protokol masasının kurulmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474