banner564

Mavideniz hala kayıp

Bling Gece Kulübündeki silahlı saldırıyla ilgili olduğu gerekçesiyle mahkemeye çıkarılan Erdal Küpeli hakkında üç gün tutukluluk emri alındı

Mavideniz hala kayıp
banner598
Zorkun TAŞER
Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı köyünde faaliyet gösteren Bling Gece Kulübünde 18 Eylül’de meydana gelen silahlı saldırı olayıyla ilgili  incelenen kamera görüntülerinin ardından, polis tarafından aranmakta olan İsmail Mavideniz ile birlikte ateş ettiği tespit edilen Erdal Küpeli, dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. Bu arada, ilk etapta polis tarafından gözaltına alınan Kaan Yurday, Gencay Yıldırım ve Çetin Tip, olayla bağlantılarının olmadığının tespit edilmesinin ardından serbest bırakıldı. “Adam öldürmeye teşebbüs” , “Kanunsuz patlayıcı madde bulundurma” gibi suçlardan mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Erdal Küpeli ise mahkeme emri ile ilk nazarda polisin soruşturmasını salimen yürütübilmesi için üç gün süreyle tutuklu kalacak.

İçeriye alınmadılar diye kurşun yağdırdılar
Güzelyurt Nöbetçi Mahkemesi’nde dün görüşülen tutukluluk duruşmasında, iddia makamı adına polis çavuşu Rıfat Ulu, mahkemeye yeminli şahadet verirken, zanlı Erdal Küpeli ise duruşmaya avukatı ile katıldı.
Polis çavuşu Rıfat Ulu, zanlı Erdal Küpeli’nin, 18 Eylül’de Güzelyurt Kalkanlı’da faaliyet gösteren, Bling isimli gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırı meselesi ile ilgili tutuklandığını mahkemeye aktardı.
Polis memuru,  İsmail Mavideniz’in  gece kulübüne alınmaması gerekçesiyle  olayın meydana geldiği gece  saat 21.00 ile  22.00 sıralarında zanlıların  HA 555 plakalı araç içinden gece kulübünün oto parkında, kulüpte güvenlik görevlisi olarak görev yapan Ahmet Karabulut ve Mahsun Yıldırım’a ateş etmeye başladıklarını aktardı.

Seken kurşunlarla yaralandı
Zanlıların eteş etmesiyle beraber, seken kurşunlardan olay yerinde bulunan Tolga Keçeli’nin de yaralandığını aktaran Ulu, zanlıların Ahmet Karabulut’u  sol bacağından, Mahsun Yıldırım’ın ise pantolonunu merminin delerek geçtiğini aktardı.

Karabulut’un tedavisi sürüyor
 Silahlı saldırı sonrasında Ahmet Karabulut ve Eray Tolga Keçeli’nin Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını anlatan polis, Tolga Keçeli’nin yapılan müdahalenin ardından  gün içinde taburcu olduğunu belirtti. Ahmet Karabulut’un ise hala  ortopedi  bölümünde tedavi altında olduğunu aktaran Ulu, Karabulut’un  hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

Arabasında boş kovan bulundu
Ulu, Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, silahlı saldırının meydana geldiği gece kulübünün oto parkında yaptığı incelemelerde, 8 adet boş kovan ve 6 adet çekirdek parçası tespit ederek emare olarak alındığını söyledi.
Kamera kayıtlarının incelenmesiyle, zanlı Erdal Küpeli’nin de silahlı saldırıda rolünün olduğunun anlaşıldığını aktaran Ulu, zanlının kullandığı araç içerisinde bir adet boş kovanın da tespit edildiğini de söyledi.

Mavideniz halen bulunamadı
Polis çavuşu Ulu, mahkemede verdiği şahadette, zanlı Mavideniz’in ise halen bulunamadığını ve aranmakta olduğunu söyledi.

Üç gün tutuklu kalacaklar
Soruşturmanın henüz yeni başladığını ifade eden Ulu, zanlının soruşturmanın selameti açısından üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadete zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç, zanlının üç gün süreyle polsite tutuklu kalmasını emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473