banner564

MDP’den Afrika’ya siyah çelenk

MDP’den Afrika’ya siyah çelenk
banner598
Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP), Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren karikatür yayımladığı gerekçesiyle Afrika Gazetesi’ni siyah çelenkle protesto etti.
MDP’den yapılan açıklamaya göre, gazete önünde eylem de yapılırken, Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, tepkilerini ortaya koymak için toplandıklarını belirtti.
Büsküvütçü, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikasını beğenmeyebilir eleştirebilirsiniz ama bu karikatür ifade özgürlüğü değil düpedüz hakarettir… Politikalarına katılmamak en doğal hakkınız olduğu gibi o makama saygı duymakta mecburiyetimizdir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından gazete önüne siyah çelenk bırakıldı.

Dış Basın Birliği ve Din-Gör-Sen’den kınama
Öte yandan Dış Basın Birliği Başkanı Tahir Olcay Kıraç, önceki gün Afrika gazetesinde yayınlanan bir karikatür nedeniyle yaşanan polemiklerin, gazetecilik mesleğinin ne kadar önemli ve zor bir meslek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydetti.
Eleştirinin, gazetecilik mesleğinin olmazsa olmaz parçası olduğunu fakat bunun da bir sınırı olması gerektiğini belirten Kıraç, “Eleştirinin hakaret sınırını aşmaması toplumsal açıdan bir gereklilik olduğu kadar gazetecinin kendi mesleğine karşı da ödevidir… Kaldı ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bu yakışıksız karikatür, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ceza Kanununun 154. Maddesine göre de açıkça suç teşkil etmektedir” ifadelerini kullandı
Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN) Afrika Gazetesi’nin TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türk halkını aşağılayan karikatür yayınladığını savunarak, gazeteyi kınadı.
Sendika adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Süleyman Çakır, bu yayınının “tüm ülkede olduğu gibi şahsında ve camiamda da büyük öfke ve üzüntüye neden olduğunu, ülke gazeteciliği adına utanç vesikası olarak tarihi kayıtlara geçtiğini” savundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473