banner564

“Mecbur kaldım çaldım”

Devlet dairesinin duvarındaki klimaları söküp hurdacıya satan zanlılardan Musa Eryener, sabıkalı olduğu için kimsenin kendisine iş vermediğini söyledi

“Mecbur kaldım çaldım”
banner598
Başkent Lefkoşa’daki Şehir Planlama Dairesi’nin duvarında monteli  klimaları çaldıkları iddiasıyla tutuklanan Avni Kansaran ile Musa Eryener isimli zanlılar dün yargılanacakları davalardan teminata bağlanmak üzere mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede söz alan zanlılardan Kansaran, “Klimaları karnımı doyurmak için çaldım” dedi. 
Zanlı Eryener ise madde bağımlısı olduğunu ve daha önce uyuşturucu suçundan 3 yıl hapis yattığını, sabıkalı olduğu için kimsenin kendisine iş vermediğini bu nedenle zor günler geçirdiğini söyledi.
Soruşturma amaçlı 3 gündür polis hücresinde tutuklan zanlılar dün yargılanacakları davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

“Devlet yardım etmezse yine suç işlerim…”
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, iki zanlının Şehir Planlama Dairesi’nin duvarında monteli  4 adet klima dış ünitesi, 2 adet pencere tipi klima ve İskân Dairesi’nin sorumluluğundaki deponun duvarında monteli 2 adet pencere tipi klimaları çaldıklarını söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, çalınan klima ünitelerinin zanlılar tarafından bir hurdacıya satıldığının tespit edildiğini açıkladı. Polis zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmalarını talep etti.
Polisin ardından söz hakkı alan zanlı Eryener madde bağımlısı olduğunu ve daha önce uyuşturucu suçundan 3 yıl hapis yattığını, sabıkalı olduğu için kimsenin kendisine iş vermediğini bu nedenle zor günler geçirdiğini söyledi.
Ailesi tarafından evden atıldığını, iki kardeşinin de çocuk yuvasında olduğunu öne sürerek, devletin kendisine ve kardeşlerine yardım etmemesi halinde yeninden suç işleyeceğini söyledi. 

“Karnımı doyurmak için çaldım…”
Zanlı Kansaran, “Klimaları karnımı doyurmak için çaldım” dedi. Aktarılan olguları ve zanlıların beyanlarını değerlendiren mahkeme tutuksuz yargı kararı verdi. Mahkeme yurt dışına çıkış yasağı ve zanlılar için birer kefilin 50’er bin TL kefalet senedi imzalamasını şart koştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2017, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473