banner564

Mecburi tatil

Bakanlar Kurulu’nda, yarın yapılacak Avrupa Ralli Şampiyonası nedeniyle Lefkoşa’daki bazı işyerleri ile bazı okullar hakkında idari karar alındı

Mecburi tatil
banner598
Bakanlar Kurulu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında dün toplandı.
Bakanlar Kurulu toplantısı saat 17.00’de tamamlandı. Toplantıda alınan kararları Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş açıkladı.
Denktaş, rallinin özel etabının geçeceği Lefkoşa’da Cumhurbaşkanlığı, Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA), Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BHTK) Lefkoşa Türk Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Demokrasi Ortaokulu’nun herhangi bir tehlikeye yol açmamak için arınidari bir kararla tatil edildiğini söyledi.
Serdar Denktaş, ayrıca çok acil işi olmayan vatandaşların yarın Lefkoşa Surlariçi’ne seyahat etmemesini de rica etti.

“Sıfır faizli arpa”
Denktaş, hayvancılar ve esnaf için bazı kararlar aldıklarını da duyurdu.
Buna göre, hayvancılara “0” faizle arpa kredisi için Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’na protokol imzalama yetkisi verildi; iki esnaf örgütünün her birine de üyelerine kullandırılmak üzere 500’er bin TL kredi sağlanacak.
Denktaş, geçen yıl küçükbaş hayvancıların kullandığı kredilerin bir yıllık faizinin Faiz Farkı Fonu’ndan karşılanması kararı verildiğini ifade etti.


“LTB’ye 87 bin tl ödenek verildi”
Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ralli için yaptığı hazırlıklara karşılık 87 bin liralık ödenek çıkarıldığını söyleyen Denktaş, Futbol Federasyonu’nun protokol gereği ödemesi gereken 400 bin TL’nin de ödenmesi kararının alındığını kaydetti.

“Esnaf örgütlerine 500’er bin TL...”
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bir başka kredi programının da esnaf ve zanaatkarla ilgili olduğunu açıkladı.
Denktaş, KKTC’de faaliyette bulunan tarım ve sanayi dışındaki sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerden yıllık cirosu 1 milyon liranın altında olan KKTC Esnaf ve Zanaatkarlar Merkez Birliği veya Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası üyesi esnafa ucuz finansman sağlanması için her bir örgüte 500’er bin TL aktarılacağını, projenin yürütülmesinin de Ekonomi Bakanlığı’na ait olacağını söyledi.
Denktaş, bunun yanında Bakanlar Kurulu toplantısında rutin konuların görüşüldüğünü, ileriye dönük çalışmalar yapıldığını, bu çalışmaların da su, hayvancılık ve tarımla ilgili konularda yapılan çalışmalarla devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473