banner564

Medeniyete aykırı

Yabancı parlamenterleri kabul eden Siber, spor ve kültür alanında ambargo uygulamasının doğru olmadığını vurguladı

Medeniyete aykırı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Kosova, Gana, Kenya, Gambia ve Madagaskar’dan gelen parlamenterleri kabul etti.
“Özellikle kültürel ve spor alanında ambargo olmaz. Medeni dünyada bunun kabul edilebilir olduğunu kimse iddia edemez” diyen Siber, bu konuların uluslararası platformda dile getirilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı Siber, Orgeneral Dündar’ı kabul etti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar’ı kabul etti. 
Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Siber ile görüşmesinde Dündar’a kabulünde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım eşlik etti.
Görüşmede Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı da hazır bulundu.

Siber, Aydın’ı kabul etti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları için KKTC’ye gelen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ı kabul etti. Kabulde, KKTC’nin 34’üncü yıldönümünü kutlayan Aydın; aynı heyecan ve onuru kendilerinin de yaşadığını söyledi.
Aydın, TBMM’nin her zaman ne olursa olsun Cumhuriyet Meclisi’yle ve Kıbrıs Türk halkıyla beraber olduğunu kaydetti.

Siber, Saygın’ı kabul etti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Uluslararası Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti eski bakanlarından Işılay Saygın’ı kabul etti. 
Saygın, kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’yle ilgili anılarını paylaştı. Meclis Başkanı Siber de, kadınların bakanlık gibi pozisyonlarda görev yapmasının kız çocuklar için önemli rol model olduğunu belirtti. Siber ziyaretinden ötürü Saygın’a teşekkür etti.

Siber, Kastamonu’dan gelen heyeti kabul etti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 15 Kasım kutlamalarına katılmak amacıyla KKTC’de bulunan Kastamonu şehit aileleri ve gaziler heyetini kabul etti.
Meclis Şeref Salonunda yer alan kabulde heyet adına konuşan Berat Satıoğlu, KKTC’de bulunmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, bağımsız bir toplum olarak yaşama adına verilen mücadelede şehit düşenleri rahmetle andı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473