banner564

Mehmetçik Ağustos’ta şenlenecek

56’ncı Mehmetçik Üzüm Festivali, 5-14 Ağustos tarihleri arasında Mehmetçik’te yapılacak.

Mehmetçik Ağustos’ta şenlenecek
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Uluslararası Festivaller Birliği üyeliğine alınarak uluslararası kimlik kazanan festivalin açılışı, 5 Ağustos Cuma akşamı saat 20.30’da Mehmetçik Belediye Gazinosu’nda yer alacak. 
Festival kapsamında düzenlenecek 2’nci Uluslararası Altın Salkım Halk Dansları Festivali hem ülkeden hem de Türkiye, Hindistan, Mısır ve Kırgızistan’dan dans ekiplerine ev sahipliği yapacak. 
8 Ağustos’ta Ozan Orhon’un da sahne alacağı, 14 Ağustos Pazar akşamı Candan Erçetin konseriyle tamamlanacak festivalin programı dün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. 
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, “Bu yıl geçmiş yıllardan daha farklı, Mehmetçik Üzüm Festivali’ni ve üzümü hissedebileceğimiz bir konsept yarattık, hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Festival komitesindeki arkadaşlarımız bu organizasyona büyük emek verdi, belediye personeli çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Herkese katkılar için teşekkür ediyorum” dedi.
Sarıçizmeli, ülkenin en eski köy etkinliği olan, 1960’ta panayır şeklinde başlayan ve festivale dönüşen Mehmetçik Üzüm Festivali’nin bu yılki organizasyonunun Uluslararası Festivaller Birliği şapkası altında yapılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474