banner564

“Memleketin hali bize layık değil”

Akıncı, ülkede toplumun her kesiminde ve çevre konusunda büyük sorunların mevcut olduğunu savundu

“Memleketin hali bize layık değil”
banner598
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olacağını açıklayan Mustafa Akıncı, ülkenin toplum her kesiminde ve çevre konusunda büyük sorunların mevcut olduğunu belirterek, “Memleketin bu hali bize layık değil. Bu durumu düzeltmek zorundayız” dedi. Mustafa Akıncı,  Serhatköy’ü ziyaret ederek vatandaşların Kıbrıs sorunu ve iç meselelerle ilgili soruları yanıtladı.
Akıncı’nın basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Mustafa Akıncı Ortadoğu ülkelerinde doğal zenginlikler nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çekerek, Kıbrıs’ta da benzer sorunların yaşanabileceğine dikkat çekti ve her iki toplumun akılcı bire yolla uzlaşması gerektiğini ifade etti.
Doğal gazın bir fırsat olduğu görüşünü yineleyen Akıncı, “Buna inanmak, uğraşmak gerek. Biz bunu isteyen taraf olarak Kıbrıs Rum tarafını masaya çekmeli ve bu zenginliği paylaşmalıyız” diye konuştu. 
Kıbrıs Rum tarafının harita sunduğu yönündeki iddialara değinen Akıncı “Ortada ne harita ne anlaşma var. Hatta müzakere masası bile kalmadı. Harita iddialarıyla insanların kafalarını bulandırmaya çalışıyorlar” dedi. 
İç konulara değinen Akıncı, Güzelyurt bölgesinde yaşayanların yıllardır huzursuzluk içerisinde olduğunu, beldelerine yatırım yapmaktan çekinmeleri bir yana, cenazelerini dahi Lefkoşa’da defnettiklerini iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474