banner564

Miadını doldurdu

Yeni politikalar ve somut projelerle halkın karşısına çıkacaklarını söyleyen Erhürman, hükümetin icraatlarını eleştirdi

Miadını doldurdu
banner598
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, halkın karşısına yeni politikalarla, somut projelerle çıkacaklarını söyledi. Erhürman, yurttaşlarla bir araya gelmek için başlattığı bölge toplantılarına Değirmenlik’te devam etti. CTP’den yapılan açıklamaya göre, Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi’nde halkla buluşan Erhürman, Kıbrıs sorunu ve hükümetin “kamu yararını ayaklar altına alan hukuka aykırı” icraatları hakkında bilgi verdi.
CTP’nin yeni dönem politikalarını belirlemek için parti olarak gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını anlatan Erhürman, “Bizim için bu hükümet bitti. Ama sadece bu hükümet değil, 1974’ten sonra bu ülkede yaratılan sistem de bitti. Bu nedenle bizim için seçim süreci başlamıştır. Bu ülkedeki herkesten, bu zihniyeti alaşağı etmek için destek istiyorum, çalışmasını istiyorum” dedi. 
Erhürman, Kıbrıs sorunu konusunda yaşanan gelişmeleri de aktararak, müzakere sürecinin kısa süre içinde yeniden başlamasını beklediğini belirtti.

“Tıkanıklığı aşacak olan şey liderlik”
CTP Genel Başkanı Erhürman, müzakereler hakkında bilgi verdiği konuşmasında, müzakere masasının yeniden kurulacağını düşündüklerini ama masanın kurulmasının yeterli olmadığını, sonuç odaklı bir müzakere yürütülmesi gerektiğini kaydetti. 
“Güney’den nihayet hatanın düzeltilmesi ile ilgili somut sinyaller gelmeye başladı. Bu süreç yaşanmalıydı çünkü artık bu ülkede hataları görmezden gelerek, ört bas ederek yürümenin mümkün olmadığını fark etmemiz gerekiyor. Ama bir yandan da bu sürecin güveni zedelediği açık. Şimdi hem bu güveni tesis etmek için güven yaratıcı önlemlere ciddiyetle eğilmenin, hem de müzakere sürecinde sonuç odaklı yaklaşımların zamanı. Geçmişin geleceği boğmasına izin vermemeliyiz” diyen Erhürman, CTP’nin bu süreçte meseleye akılcı ve soğukkanlı yaklaştığını, liderleri sağlıklı iletişime geçme, diyalog kurma yönünde teşvik ettiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473